Care sunt persoanele care vor avea prioritate pentru a fi vaccinate împotriva COVID-19. Anunțul făcut de Nelu Tătaru. “Vor fi mai multe tranșe!”

Care sunt persoanele care vor avea prioritate pentru a fi vaccinate împotriva COVID-19. Anunțul făcut de Nelu Tătaru. “Vor fi mai multe tranșe!”
Care sunt persoanele care vor avea prioritate pentru a fi vaccinate împotriva COVID-19. Anunțul făcut de Nelu Tătaru. “Vor fi mai multe tranșe!”
Publicat: 04/11/2020, 13:00
Actualizat: 06/04/2021, 15:27

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că, pe lângă DSU, spitalele județene și medicii de familie, de vaccinul anti-COVID-19 va beneficia, la început, inclusiv Armata.

La începutul lui 2020, România va primi 10 milioane de doze de vaccin, ceea ce reprezintă doar prima tranșă din total. Nelu Tătaru a explicat care va fi strategia de vaccinare, ocazie cu care a precizat că persoanele aflate în situație de risc ar urma să beneficieze de respectivele primele doze.

În această strategie de vaccinare, noi îl avem în pregătire, lucrăm continuu, ca să spun așa, avem oameni care stabilesc strategia de vaccinare. La începutul anului va veni vaccinul, pentru personalul medical, vor fi mai multe tranșe, fiecare tranșă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri”, a declarat ministrul Sănătății.

Întrebat dacă și Armata este inclusă în plan, Nelu Tătaru a declarat scurt: “Va fi invitată și Armata, și DSU, și spitalele județene, și medicii de familie”.

România are pregătită rețeaua de distribuție a vaccinului împotriva COVID-19, atunci când va ajunge în țară, la finele acestui an sau la începutul anului viitor. Noi suntem angrenați cu Comunitatea Europeană pentru acest vaccin, rămâne să vedem. Comisia Europeană are discuții cu trei firme producătoare, în măsura în care va fi gata, acela va fi și la noi. Toată achiziția se face prin Comisia Europeană, dar avem speranță pentru sfârșitul anului, începutul anului viitor”, a mai spus ministrul Tătaru.

Klaus Iohannis, anunț despre vaccinul anti-COVID-19

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o conferință de presă, ocazie cu care a vorbit despre categoriile de persoane care vor avea prioritate pentru a fi vaccinate împotriva COVID-19, dar și despre stadiul României în ceea ce privește transportul și depozitarea dozelor.

În baza convențiilor făcute în UE, toate statele membre vor primi aceste tranșe. Când va fi livrată prima tranșă, toate statele UE vor primi cota corespunzătoare din tranșa necesară. primi care vor fi vacinati vor fi lucratorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea întregii populații va începe, cel mai devreme, în primăvară. Am convocat o întâlnire cu Ministrul Sănătății și experți din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirii României și am discutat despre găsirea celor mai eficiente soluții la nivelul întregului sistem sanitar, de la medicul de familie până la nivel de spital.

Ministerul Sănătății mi-a prezentat Strategia de vaccinarea anti- Covid-19 în România: platformele de vaccinuri, cadrul legal, modul în care va fi organizat și va funcționa programul naționale, etapele vaccinării, precum și rețeaua de stocare și distribuție”, a spus și președintele Klaus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ