Câștiga 150.000 de dolari pe zi, dar a ales să demisioneze! De ce a plecat un angajat al Disney, după doar trei luni de muncă

Câștiga 150.000 de dolari pe zi, dar a ales să demisioneze! De ce a plecat un angajat al Disney, după doar trei luni de muncă
Sursă FOTO - Antena1
Publicat: 24/01/2023, 19:48

Un angajat a câștigat 150.000 de dolari pe zi într-o companie, dar cu toate acestea, și-a dat demisia după doar trei luni. Iată cum a fost posibil să câștige atât de mulți bani.

Un angajat a câștigat 10,3 milioane de dolari pentru doar un sfert de an de muncă.

Este povestea unui fost jurnalist care s-a reprofilat în domeniul relațiilor publice a câștigat 150.000 de dolari pe zi.

O depunere de reglementare de la Disney săptămâna trecută, raportată pentru prima dată de Wall Street Journal, a pus în centrul atenției mandatul incredibil de scurt, dar extrem de profitabil al lui Morrell în cadrul companiei Disney.

În calitate de șef al departamentului de PR al Disney timp de doar trei luni, din ianuarie până în aprilie anul trecut, Morrell a făcut aproximativ $150.000 de dolari pe zi.

Suma aceasta este compusă din salariu precum și bonusuri.

În plus, a mai primit 537.438 de dolari pentru că a acceptat să se mute cu familia sa de la Londra la Los Angeles.

După ce a demisionat de la Disney, a mai beneficiat de o sumă de bani în plus pentru „circumstanțele sale unice”.

Mai exact, jurnlistul a mai primit 500,000 de dolari pentru că și-a mutat din nou familia după ce și-a dat demisia.

Motivul pentru care Morrell și-a dat demisia

Pe lângă toate aceste sume de bani, Morrell mai primește încă 4 milioane de dolari pentru că Disney va cumpăra restul contractului său, dar și bonusul de performanță pe care l-ar fi primit pentru 2022.

În total, Morrell a făcut anul trecut, în doar trei luni, 10,3 milioane de dolari.

Mandatul lui Morrell la Disney s-a terminat destul de brusc din cauza unui scandal în care a fost implicat CEO-ul de atunci, Bob Chapek.

El a făcut o declarație controversată prinvind legislația din Florida care interzice predarea în școli despre identitatea de gen și orientarea sexuală până în clasa a treia – cunoscută sub numele de „nu spune gay”.

Pe scurt, Disney, cel mai mare angajator privat al statului, a încercat să păstreze tăcerea asupra acestei controverse, însă Bob Chapek s-a pronunțat împotriva ei, fapt care i-a înfuriat pe republicani.

La câteva zile de la izbucnirea acestui scandal a fost anunțată plecarea lui Morrell din companie.

Și ceo-ul Disney a plecat din companie, însă cu un pachet de compensații de 20 de milioane de dolari, notează CNN.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase