Cazul Sorina: Familia adoptivă a fetiței a făcut plângere pe numele lui Bogdan Licu și a procurorului Mihaiela Iorga / Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputaților va cere documentele referitoare la caz

Cazul Sorina: Familia adoptivă a fetiței a făcut plângere pe numele lui Bogdan Licu și a procurorului Mihaiela Iorga / Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputaților va cere documentele referitoare la caz
Publicat: 02/07/2019, 15:28

„Doamna procuror Iorga Moraru a reținut pașaportul acestui copil (fetița de 8 ani, n.r) cerându-l de la Serviciul de pașapoarte. Sigur că avea pașaport. Potrivit hotărârii judecătorești, care nu este desființată, Gabriel și Ramona Săcărin sunt părinții acestui copil. I-au scos pașaport, au făcut o cerere de eliberare a pașaportului solicitat de doamna Moraru Iorga pentru a împiedica acest copil să plece din țară. Aceasta este o măsură de restrângere a libertății de circulație. De fapt, este un control judiciar informal pe care doamna procuror l-a impus fără a fi supus controlului instanțelor judecătorești. În baza unui fake news, oprim copilul în țară și statul român ia măsuri fără probe în baza unui fake news”, a declarat Diana Gavra, avocatul familiei Săcărin (familia adoptivă a Sorinei), la sediul Secției pentru anchetarea magistraților.

Avocatul a depus o plângere penală pe numele procurorului de caz Mihaiela Moraru Iorga și al procurorului general, Bogdan Licu.

Potrivit apărătorului, Mihaiela Moraru Iorga ar fi făcut presiuni asupra Ramonei Săcărin la audierea de acum câteva zile.

„A făcut diverse presiuni asupra acesteia să-i dea date despre judecători. Așa cum se făcea pe vremuri la DNA. Toată lumea a condamnat aceste acțiuni asupra procurorilor abuzivi, pentru că de aceea s-a făcut secția, pentru procurorii abuzivi, nu? Doamna procuror Iorga Moraru, cu o tehnică demne de cauze mai bune – doamna Săcărin nu era inculpat – a făcut presiune să declare ceva împotriva judecătorilor”, a mai spus avocatul.

Mama adoptivă a Sorinei, Ramona Săcărin, au fost audiată, săptămâna trecută, de procurorii Secției pentru anchetarea magistraților vreme de 9 ore. La ieșirea de la audieri, Ramona Săcărin a spus că fetița este bine și că autoritățile îi vor decide soarta, nu ei.

„Nu pot să fac niciun fel de declarații. Sorina este bine. O să hotărască autoritățile române, nu noi (ce se va întâmpla cu fetița, n.r.)”, a declarat Ramona Săcărin, la ieșirea de la Secția pentru achetarea magistraților.

Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputaților va cere documente în cazul Sorinei

Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputaților a decis să transmită adrese către DGASPC Mehedinți și Dolj, Ministerul Muncii, CSM, PG și ÎCCJ în care să ceară documente privind cazul Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă luată cu forța de un procuror pentru a fi dusă familiei adoptive.

„S-a întrunit Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petitii a Camerei Deputaților și a hotărât transmiterea unor adrese către DGASPC Mehedinți și Dolj care sa ne pună la dispoziție dosarul cu istoricul minorului Sacarin Sorina din Județul Mehedinți, Baia de Arama precum și către Ministerul Muncii cu aceiași solicitare și către CSM și Parchetul General al Înaltei Curți de Casatie și Justiție cu privire la măsurile întreprinse de către doamna procuror Maria Pițurcă în legătura cu cazul minorului Sacarin Sorina, minor care a fost luat din familia asistentei maternale în vederea adopție și dacă s-au respectat procedurile legale”, a declarat, pentru Mediafax, deputatul PNL Ioan Bălan, președintea al Comisiei pentru abuzuri.

Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară față de procurorul Maria Pițurcă, care a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți, și propune suspendarea sa până la finalizarea anchetei. Pițurcă este cercetată pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiției.

Totodată, inspectorii Direcției de inspecție pentru procurori au înaintat Secției pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcție a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?