Ce le-a spus mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, credincioșilor: „Creștinii de duminică se îndepărtează de Dumnezeu în timpul săptămânii”

Ce le-a spus mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, credincioșilor: Creștinii de duminică se îndepărtează de Dumnezeu în timpul săptămânii
Publicat: 24/06/2012, 16:11
Actualizat: 31/07/2014, 13:23

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, a îndemnat, duminică, în predica rostită la slujba de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, la apropierea de Dumnezeu, vorbind și despre „creștinii de duminică”, ce merg la biserică doar în această zi, dar în rest se îndepărtează de Dumnezeu.

În predica rostită, mitropolitul Moldovei și Bucovinei a subliniat că oamenii au vise și gânduri și grija pentru ceea ce vor mânca, ce vor bea, cu ce se vor îmbrăca, unde se vor adăposti, dar a subliniat că grija cea mai mare ar trebui să fie dobândirea Împărăției Cerului pentru că toate celelalte își vor primi apoi răspunsul.

„Dacă analizăm starea noastră sufletească din timpul unei săptămâni omul e preocupat de grija zilei de astăzi, de ziua de mâine. Toată grija, preocuparea să avem ce ne trebuie pentru noi, pentru copiii noștri, pentru colegii noștri. Unde este comoara acolo este și inima noastră. Să recunoaștem, comoara noastră este grija noastră. Te gândești la ceea ce consideri că e mai de preț, binele nostru și al celor apropiați. Deși acceptăm cuvântul Domului nu putem să nu ne facem griji. Grija nu ne părăsește, uneori în timpul liturghiei, sau al rugăciunii, pentru ceea ce va fi mâine sau la anul”, a spus IPS Teofan.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a arătat că grija omului pentru ziua de mâine trebuie să fie legată de Împărăția lui Dumnezeu.

„Având ca primă preocupare dobândirea Împărăției Cerului toate celelalte își primesc răspunsul, pentru hrană, îmbrăcăminte, adăpost, loc de muncă”, a spus înaltul ierarh, care consideră că grija exagerată pentru ceea ce se va întâmpla în după amiaza zilei, mâine sau, poimâine, preocuparea excesivă pentru cele pământești, este semn de necredință sau puțină credință.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a mai arătat că trebuie înțeles că încercările și suferințele nu au neapărat o conotație negativă, că suferința aduce răbdare și nădejde și că chiar dacă în viață apar eșecuri în familie sau la locul de muncă nu trebuie să fie deznădejde.

Totodată, IPS Teofan a spus că nimeni nu poate să slujească la doi domni și că devii ceea ce slujești, ești dumnezeit dacă îl slujești pe Dumnezeu, iar cei care îl slujesc pe Mamona devin diavolizați.

Înaltul ierarh a mai spus că „creștinii de duminică”, cei care consideră că și-au făcut datoria dacă merg duminica la biserică și poate mai țin și post miercurea sau vinerea se îndepărtează de Dumnezeu în timpul săptămânii.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a adăugat că cei care procedează în acest fel argumentează că „viața trebuie trăită”, că „suntem și noi oameni” sau că „toate ale lumii acesteia să le facem că suntem oameni”.

„Avem dreptul la momente de relaxare sufletească, dar să nu de îndepărteze de Dumnezeu”, a spus IPS Teofan.

Înaltul ierarh consideră că credința în Dumnezeu, răbdarea în suferință și slujirea lui Dumnezeu sunt cele care trebuie să preocupe creștinii, și că apoi se vor rezolva și problemele celelalte.

Peste zece mii de credincioși au participat, duminică, la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” cu prilejul Hramului mănăstirii de un sobor de preoți în frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Pimen Suceveanul și IPS Teodosie Tomitanul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice