Ce pedeapsă a primit bătrânul din Tecuci, în vârstă de 76 de ani, care și-a ucis concubina în urmă cu doi ani

Ce pedeapsă a primit bătrânul din Tecuci, în vârstă de 76 de ani, care și-a ucis concubina în urmă cu doi ani
Alertă cu bombă
Publicat: 17/08/2020, 20:53
Actualizat: 17/08/2020, 20:58

Curtea de Apel Galaţi a dat sentința, luni, în cazul lui Georgică Boţoroga, un bătrân de 76 de ani, din Tecuci, județul Galați, care în în urmă cu doi ani a şocat comunitatea locală după o crimă a cărei modalitate de comitere nu a fost lămurită nici până acum de anchetatori.

În data de 7 iulie 2018, enervat că partenera sa de viață a refuzat să bea o cafea cu el, a lovit-o cu pumnii peste față şi a înjunghiat-o.

Victima, în încercarea de a se salva, s-a urcat pe pervazul ferestrei de la apartamentul situat la etajul al patrulea, de unde s-a prăbuşit în gol și a murit la scurt timp.

Nu se ştie nici acum dacă a fost împinsă intenţionat de agresor sau dacă acesta a lovit-o cu cuţitul până când femeia  s-a dezechilibrat şi a căzut de la fereastră, scrie Adevărul.

Acum, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor. În plus, bărbatul a fost obligat să îi plătească surorii victimei suma de 10.000 de lei drept daune morale şi câte 15% din venitul lunar pentru fiecare dintre cei doi copii minori ai femeii pe care a ucis-o, până la data când aceştia vor deveni majori.

”În timp ce se afla în locuinţa sa, pe fondul unui conflict, inculpatul a aplicat victimei mai multe lovituri cu un corp contondent (pumni) în diferite zone ale corpului, cu precădere în zona facială, precum şi lovituri cu corp tăietor (posibil cuţit) în zona urechii drepte, antebraţului şi a mâinii drepte, determinând în acest fel precipitarea victimei de la fereastra locuinţei situată la etajul al patrulea al imobilului, producându-i-se acesteia un politraumatism cu plăgi contuze epicraniene, fractură de boltă şi bază craniană, hemoragie meningee subarahnoidiană şi subdurală, disjuncţie atlooccipitală cu contuzii medulare şi de bulb rahidian, fracturi mielice coloană toracală, fracturi costale bilateral, fractură de stern, contuzii pulmonare, hemopneumotorax bilateral, ce au condus la decesul acesteia”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

La audieri, bătrânul a încercat să scape parţial de răspundere, susţinând că femeia ar fi alunecat de la fereastra apartamentului.

Afirmaţiile acestuia sunt contrazise de vecinii de bloc, care l-au văzut când a venit cu hainele pline de sânge la parterul blocului unde căzuse victima, iar când a constatat că murise, s-a dus în apartament şi şi-a schimbat îmbrăcămintea.

În urma evaluării psihiatrice s-a constatat că „a prezentat la data faptei diagnosticul de tulburare de personalitate de tip mixt, tulburare organică de personalitate, dar cu păstrarea discernământului”.

După ce a divorțat, Georgică Boţoroga invita în apartamentul său din Tecuci femei cu care avea relaţii de scurtă durată. La fel s-a întâmplat și în relaţia cu S.O.C., o femeie din oraş, cu care a trăit în concubinaj din luna august 2017. Bătrânul era extrem de violent şi irascibil şi îşi bătea zilnic concubina, iar totul a culminat cu ziua de 7 iulie 2018.

Un alt caz revoltător în Tecuci: Un tânăr și-a snopit în bătaie bunica, pentru a obține bani de „păcănele”

Un bărbat din orașul Tecuci, județul Galați, a fost anchetat de polițiști, la începutul acestui an an, după ce și-a bătut bunica în vârstă de 87 de ani, pentru că femeia a refuzat să-i dea bani să joace la păcănele, potrivit Mediafax.

Scandalul s-a produs într-un apartament din orașul Tecuci, iar cei care au sunat la 112 au fost vecinii, speriați de scandalul ditnre bunică și nepotul său.

Jandarmii trimiși la fața locului au descoperit că tânărul agresiv se afla sub influența alcoolului. Victima le-a povestit jandarmilor că este bătură frecvent de nepotul său, care cere bani pentru a-i cheltui la jocuri de noroc.

Cel mai în vârstă donator de organe din Moldova: Au fost prelevate doi rinichi de la un bătrân de 76 de ani

Anul trecut, în luna septembrie, medicii ieșeni au prelevat ambii rinichi ai unui bărbat de 76 de ani, aflat în moarte cerebrală, care a devenit astfel cel mai în vârstă donator din zona Modovei. Cei doi rinichi au fost transplantați la Spitalul Clinic C. I. Parhon unei femei de 62 de ani și unui bărbat de 54.

Operația de prelevare a rinichilor a avut loc la Spitalul Sfântul Spridon din Iași. Donatorul, un bărbat de 76 de ani, era în moarte cerebrală după ce a suferit arsuri și intoxicații cu monoxid de carbon în urma unui incendiu.

„Este cel mai bătrân donator pe care l-am avut. Era un pacient de 76 de ani, intoxicat cu monoxid de carbon, de la care s-au putut preleva doar rinichii, țesutul nici nu intra în discuție din cauză că suferise arsuri pe o suprafață mare de corp, iar restul organelor la această vârstă nu erau eligibile pentru transplant”, declarat, atunci, Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iași.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun