CERCETĂRI. Bărbat operat la testicule după o intervenție în forță a trupelor speciale. Făcea parte dintr-o grupare de tâlhari extrem de periculoși!

CERCETĂRI. Bărbat operat la testicule după o intervenție în forță a trupelor speciale. Făcea parte dintr-o grupare de tâlhari extrem de periculoși!
Trupele speciale ale Poliției au descins la adresele unor tâllhari deosebit de periculoși/Sursa MEDIAFAX FOTO
Publicat: 28/05/2020, 12:58

Un bărbat a fost operat de urgență la testicule după o intervenție în forță a trupelor speciale, care, miercuri, au descins la 16 adrese din județul Prahova, pentru anihilarea unei bande de tâlhari care comitea jafuri încă din vara anului trecut. În multe situații, aceștia intrau în casele victimelor după ce spuneau că au venit să citească contoarul de gaze de energie electrică.   

Polițiștii prahoveni au descins, miercuri, la 16 adrese ale unor indivizi suspectați că făceau parte dintr-o grupare deosebit de periculoasă, bănuită de tâlhării, furturi din locuințe și spargeri de mașini.

În urma descinderilor, au fost aduși la sediul Poliției din Ploiești 12 indivizi, despre care se presupune că, începând din iulie 2019 ar fi intrat în casele oamenilor sub diverse pretexte, precum acela că ar fi angajați ai unor societăți de distribuție energie electrică sau gaze, ori ar dori să ofere bunuri în amintirea unor rude decedate.

În timp ce unii distrăgeau atenția victimelor, alții scotoceau la repezeală prin casă și luau bani sau orice era mic și de valoare, în general ceasuri, telefoane și bijuterii.

Totuși, spun polițiștii, acolo unde nu reușeau să fure și erau surprinși de victime, membrii grupării nu renunțau la pradă și deveneau, dintr-o dată, violenți, chiar dacă aveau de aface cu persoane în vârstă. Apoi, mai spun anchetatorii, tâlharii fugeau cu mașinile, cu toate că, de multe ori, la volan se urcau persoane fără permis de conducere.

Anchetă după ce bărbatul a fost operat la testiucule

Sursele citate au anunțat că, în urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sume de bani, despre care se presupune că ar proveni din infracțiuni, în condițiile în care prejudiciul total reclamat de victime se ridică undeva la 50.000 de lei.

Totuși, după acțiunea la care au fost implicate trupe speciale din Ploiești, București, Buzău și Brașov, a existat și un incident în urma căruia, unul dintre suspecți a fost transportat la spital, unde medicii au fost nevoiți să-l opereze de urgență.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul.ro, că, după ce a fost adus la sediul poliției, unul dintre suspecți a anunțat că se simte foarte rău, motiv pentru care a fost chemată o ambulanță.

Dus la spital, acesta ar fi fost băgat direct în sala de operație, unde a suferit o intervenție la testicule. În urma acestui incident, au fost sesizați procurorii, care au declanșat o anchetă pentru a se stabili în ce condiții a fost lovit bărbatul respeciv.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult