Cinci polițiști din Brașov, reținuți pentru că au luat mită de la șoferii opriți în trafic. Aceștia ar fi acceptat chiar și mese la restaurant

Cinci polițiști din Brașov, reținuți pentru că au luat mită de la șoferii opriți în trafic. Aceștia ar fi acceptat chiar și mese la restaurant
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 02/02/2023, 11:02
Actualizat: 02/02/2023, 11:07

Cinci polițiști de la rutieră din Brașov au fost reținuți pentru că ar fi luat mită de la șoferii pe care i-au oprit în trafic, și nu doar atât, pe lângă bani, aceștia acceptau și alte bunuri sau valori, ba chiar și mese la restaurante!

Cinci ofițeri de poliție din Brașov au fost reținuți pentru 24 de ore pentru că ar fi luat mită de la șoferii pe care i-au oprit în trafic.

Agenții de la serviciul rutier sunt acuzați de trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Reținerile vin în urma a 18 percheziții domiciliare care au avut loc miercuri, într-un dosar în care sunt cercetate alte opt persoane, majoritatea șoferi acuzați că au dat mită.

Faptele ar fi avut loc în cursul ultimului an, spun anchetatorii.

Pentru ca șoferii să scape de amenzile privind abaterile din trafic, polițilștii le-ar fi pretins mită, mai exact, diferite sume de bani, bunuri sau valori, printre care și mese la restaurant.

18 percheziții la locuințele mai multor polițiști din Brașov

Pentru a proba acuzațiile din dosar, miercuri anchetatorii au făcut 18 percheziții la locuințele mai multor polițiști din cadrul IPJ Brașov.

Și sediul Poliţiei Codlea a fost răscolit de anchetatorii de la DGA în căutarea probelor.

Potrivit procurorilor, vizați de anchetă au fost 6 polițiști de la Rutieră, dintre care 5 de la Poliția Codlea si unul din cadrul Poliției Ghimbav.

„În perioada decembrie 2021-ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere”, se arată în comunicatul transmis presei de Direcția Generală Anticorupție.

Localnicii din Codlea au fost șocați când au aflat de cele întâmplate, iar oamenii susțin că agenții erau mereu în trafic şi îşi făceau foarte bine treaba, potrivit BizBrașov.ro.

Astfel, 13 persoane au ajuns, în total, miercuri la audieri.

Pe lângă cei 6 agenți de poliție, alte 7 persoane s-au ales cu mandate de aducere, majoritatea conducători auto acuzați că au oferit mită.

Peste noapte, cinci polițiști, respectiv patru din Codlea și unul din Ghimbav, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Aceștia sunt acuzați de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase