CLASA PREGĂTITOARE. Ministerul Educației va închiria spații pentru desfășurarea orelor

Redactor:
Andreea Ofițeru
CLASA PREGĂTITOARE. Ministerul Educației va închiria spații pentru desfășurarea orelor
CLASA PREGĂTITOARE. Ministerul Educației va închiria spații pentru desfășurarea orelor

Ministerul Educației va închiria spații pentru clasa pregătitoare, a declarat luni seară ministrul Educației, Remus Pricopie, prezent la evenimentul Școala Părinților. Ideea închirierii de spații pentru clasa zero a venit din partea Primăriei Capitalei, care a găsit niște săli ce pot fi folosite pentru desfășurarea orelor în anul școlar următor.

„Părinții vor avea din start două opțiuni, în sensul că locul în școala corespunzătoare circumscripției unde locuiesc va fi rezervat, astfel încât părintele să nu-și pună problema că dacă încearcă să-și dea copilul la o altă școală pierde locul de la școala de lângă casă. Și atunci va avea două opțiuni”, a spus ministrul.

Înscrierea copilului la o școală aflată în afara circumscripției unde locuiește familia va depinde de criteriile generale pe care instituția de învățământ le va avea pentru înscriere.

„Și aici trebuie să dai prioritate copiilor orfani sau famiilor care au deja au unu- doi la școală, pentru că nu poți să obligi un părinte să alerge dimineața pe la trei școli să-și lase copiii”, a spus ministrul.

Metodologia de înscriere în clasa pregătitoare va fi aprobată la sfârșitul lunii martie, moment în care se va termina și consultarea părinților cu privire la opțiunea pentru înscrierea în clasa pregătitoare.

„În momentul când guvernul Ponta I a preluat mandatul nu era făcut nimic la ministerul Educației vizavi de clasa pregătitoare. Doar niște hârtii învârtite dintr-un birou în altul. S-au făcut eforturi extraodinare, administrația locală a depus eforturi extraordinare. Rămâne o problemă de spații în anumite locuri si acesta a fost sensul discuției pe care am avut-o cu Primăria Capitalei: să avem o rezervă de spațiu. Dacă se demonstreză că avem nevoie de 500 de locuri în plus, să nu stăm atunci și să le căutăm, ci deja să știm unde găsim aceste locuri”, a spus ministrul Educației.

Remus Pricopie a declarat că înscrierea în clasa se va termina în luna mai.

La finalul lunii ianuarie, Ministerul Educației a hotărât împreună cu părinții și sindicatele ca prima clasă din ciclul primar să fie menținută în învățământul obligatoriu începând cu vârsta de șase ani.

Până la 31 martie, părinții vor fi consultați cu privire la locul unde vor să se desfășoare clasa pregătitoare pentru copiii lor. Tot până la 31 martie 2013, Ministerul Educației trebuie să aprobe metodologia pentru clasa pregătitoare. Înscrierea în clasa pregătitoare va începe în luna aprilie.

În același timp ministrul Educației va elabora un ordin pe care îl va da în aprilie 2013 prin care va permite înscrierea în clasa I și a acelor copii care nu au parcurs clasa pregătitoare până acum, deși aveau vârsta prevăzută de lege.

Copiii cu vârste mai mici de 6 ani pot fi înscriși la clasa pregătitoare, dar acest lucru nu este obligatoriu, iar înscrierea se va face în urma unei evaluarări specifice.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani se vor înscrie obligatoriu în clasa pregătitoare. Cei care au peste 7 ani se vor înscrie în clasa I.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Adevărul neștiut despre relația dintre Andra și Delia. Ce i-au spus amândouă lui Măruță
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide