Codul galben face ravagii în Argeș. Inundații la Pitești, unde în unele zone apa ajunge la doi metri

Codul galben face ravagii în Argeș. Inundații la Pitești, unde în unele zone apa ajunge la doi metri
Publicat: 17/10/2013, 07:42
Actualizat: 04/09/2019, 20:24

Peste 100 de pompieri acționau în această dimineață la Pitești, unde jumătate de oraș a fost inundat după o ploaie torențială care a durat mai bine de șase ore.

Potrivit reprezentanților ISU Argeș, la Pitești a căzut circa 60 l/ mp în ultimele șase ore. Mai multe străzi și bulevarde au fost acoperite cu apă, care a ajuns chiar și la doi metri, după ce canalizarea nu a mai făcut față debitului mare de apă.

Pompierii au folosit bărcile pentru a evacua persoanele din case, printre care și o femeie imobilizată la pat.

Și alte localități din Argeș, precum Costești și Curtea de Argeș, au fost afectate de inundații, deoarece sistemele de canalizare nu au făcut față volumului mare de apă sau canalizarea pur și simplu nu există.

Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri un cod galben de ploi și vânt puternic pentru București și 20 de județe din sudul, vestul și centrul țării, valabilă începând de miercuri, ora 14.00, până joi, la ora 12.00.

„Ploile se vor extinde în cea mai mare parte a țării. În Crișana, Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, iar seara și noaptea și în cea mai mare parte a Munteniei vor cădea cantități însemnate de apă, care vor depăși local 25 l/mp și izolat 50 l/mp. Vântul se va intensifica treptat îndeosebi în vestul, în sudul țării și la munte, zone unde va atinge la rafală 50 km/h, iar pe arii restrânse 70 km/h. În Munții Banatului și în Carpații Meridionali trecător precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare”, se arată în avertizarea ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru București și județele Ilfov, Călărași, Giurgiu, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu și Brașov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase