Compania Romprest transmite că a găsit, alături de parteneri, o soluție în problema deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei

Compania Romprest transmite că a găsit, alături de parteneri, o soluție în problema deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei
Romprest
Publicat: 05/06/2021, 20:46

Compania Romprest, cea care asigură salubritatea în Sectorul 1, anunță că a găsit, alături de partenerii săi, o soluție temporară în problema deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit unui comunicat al companiei, începând de astăzi, partenerii Romprest vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacității lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din Sectorul 1 al Capitalei.

„Având în vedere apelul nostru, transmis către toate autoritățile, în sensul găsirii unei soluții pentru rezolvarea situației de blocaj create la nivelul Sectorului 1 și înțelegând importanța asigurării continuității serviciului public de salubritate, partenerii noștri contractuali, Iridex Group SRL, ne-au comunicat astăzi, 5 iunie 2021, la ora 19.30, că vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacității lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din sectorul 1, urmând că diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare”, se arată în comunicatul Romprest.

Deșeurile vor fi ridicate

În comunicatul companiei mai scrie că situația va reveni la normal în scurt timp, odată cu strângerea deșeurilor care s-au strâns în ultimele zile în sector.

„Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru că, pe măsură ce autospecialele se vor descarcă la stația de sortare, să între în program de colectare a deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu dată de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate a fost interzis”, mai transmite Compania Romprest.

Romprest mai transmite că așteaptă ca autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public.

„Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm că autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației.

Facem un apel la înțelegere și colaborare, atât către populație cât și către Poliția locală, în sensul de a spijini operatorul delegat în demersul sau de a reintră în regim normal de colectare”, mai scrie în comunicat.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, participa la un turneu de șah

În timp ce problema deșeurilor din Sectorul 1 se agrava gradual, deșeurile nefiind ridicate, edilul participa la deschiderea unui turneu de șah, fiind fotografiată, la sfârșitul săptămânii, în timp ce practica acest joc.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Masca la exterior ar putea fi eliminată!
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Florin Cîțu e terminat! Lovitura care îl înfundă total. Marcel Ciolacu i-a luat fața
Dragnea e KO! Irina Tănase, văzută cu un alt bărbat. Gestul tandru arată care e...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...