COVID-19 în ROMÂNIA. Deputatul Mircea Banias, depistat pozitiv cu noul coronavirus: Nu am niciun simptom . Am identificat 22 de contacți

COVID-19 în ROMÂNIA. Deputatul Mircea Banias, depistat pozitiv cu noul coronavirus: Nu am niciun simptom . Am identificat 22 de contacți
Mircea Banias, deputat PNL depistat pozitiv cu noul coronavirus COVID-19 / Sursă FOTO: Mircea Banias - Facebook
Publicat: 17/03/2020, 11:09

Deputatul PNL Mircea Banias, confirmat pozitiv cu noul coronavirus, luni 16 martie, a declarat că se află în spital, dar spune că nu are niciun fel de simptome. De asemenea, acesta a menționat că a întocmit o listă cu 22 de contacți pe care a transmis-o către DSP.

„A început o anchetă epidemiologică. Au solicitat o listă cu persoane pe care le-am văzut în ultimele zile. Am transmis la DSP o listă cu persoane, cu numere de telefon, începând evident cu familia mea.

Contacți, în sensul definit de DSP, am identificat 22. M-am văzut cu mai multe persoane, dar am fost informat că, doar pentru că am fost la un moment dat într-o încăpere sau într-o incintă cu alte persoane nu înseamnă că aceia au fost contacți direcți.

Contact direct este, conform definiției, este contactul care se realizează pe o perioadă de minim 20 de minute și maxim un metru. De aceea lista nu e mai lungă. 22 de persoane este cât mi-am amintit. Dacă îmi voi mai aminti și alte nume voi suna să completez lista.

Toata lumea este izolată și toți cei de pe listă, am vorbit eu cu ei, le-am spus diagnosticul pe care l-am primit și i-am rugat să se izoleze până vor fi contactaiți de DSP”, a declarat Banias la Realitatea TV.

„Eu sunt internat de aseară în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În continuare nu am simptome, nu am avut febră, nu am avut niciun fel de bănuială că aș putea fi infectat cu acest virus. Dacă nu aș fi fost testat împreună cu colegii mei nu aș fi solicitat să fiu testat”, a declarat deputatul PNL depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Deputatul Mircea Banias a fost confirmat cu coronavirus în urma testării, el fiind singurul caz pozitiv în rândul verificărilor epidemiologice făcute la Palatul Parlamentului, a anuțat, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică.

„În cursul zilei de luni, 16 martie a.c., au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie a.c., la Palatul Parlamentului. În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias.

Potrivit declarațiilor domniei sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac și nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare.

Deputatul Mircea Banias este asimptomatic. Și în cazul domniei sale va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Președintele Klaus Iohannis a decretat în cursul zilei de luni, 16 martie 2020, stare de urgență în România. Decretul prin care se impune stare de urgență în România cuprinde măsuri sociale și economice, suspendarea cursurilor în școli și sistem universitar și preuniversitar.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a realizat o hartă interactivă cu numărul persoanelor infectate, al persoanelor în carantină și al izolaților la domiciliu.

De asemenea, numărul total al cazurilor de infectare cu noul COVID-19 la nivel global este peste 183.000, iar numărul deceselor depășește 7.000.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată