• Publicat:
Știri

Cuc: Avem contracte „blocate de luni de zile din cauza unor protestatari de meserie”

Cuc: Avem contracte „blocate de luni de zile din cauza unor protestatari de meserie”
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat miercuri că a valoarea proiectelor de infrastructură lansate sau deblocate este de 7 miliarde de euro, iar acolo unde lucrările nu funcționau conform așteptărilor a reziliat pe loc contractele.

Răzavan Cucu a participat la un eveniment despre marile proiecte ale anului organziat de DC News. „Merg mereu pe șantier să verific stadiul lucrărilor și să mă asigur de respectarea tuturor termenelor contractuale. Lucrările de calitate sunt importante pentru noi toți, atât pentru mine ca ministru cât și pentru toți românii. Acolo unde am găsit lipsă de seriozitate și o slabă mobilizare a antreprenorului, nu am ezitat să solicit rezilierea contractelor”, a afirmat ministrul.

Răzvan Cuc spune că a cerut firmelor străine „să respecte constructorii români, pentru că aceștia sunt respectați de statul român”.

Acesta a mai adăugat că a luat măsuri pentru urgentarea lucrărilor prin modificarea legii achizițiilor publice, unde a primit sprijinul premierului. Aprobarea proiectului în ședința de guvern va ușura semnarea contractelor blocate „de luni de zile din cauza unor protestatari de meserie”.

El a afirmat în final că există bani pentru infrastructură și pentru dezvoltare și îi așteaptă pe români „să se bată pentru proiecte”.

 

Tags:
Inchide