Cum va fi vremea în toată țara în următoarele 4 săptămâni / Prognoza meteo emisă de ANM

Cum va fi vremea în toată țara în următoarele 4 săptămâni /  Prognoza meteo emisă de ANM
Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal, la această dată, pe 14 noiembrie (FOTO: ilustrativ)
Publicat: 17/07/2020, 10:38
Actualizat: 06/04/2021, 19:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Pentru intervalul 20-27 iulie, dar şi în săptămâna 27 iulie-3 august, sunt anunţate averse de ploaie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile vestice şi nordvestice.

Astfel, în săptămâna cuprinsă între zilele de 20 și 27 iulie, temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice acestei perioade de vară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nordvestice, potrivit prognozei ANM.

Pe de altă parte, în sud-estul țării, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

„Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, centrale şi nordice, dar şi uşor deficitar în nord-est. În restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, se arată în prognoza anunțată de ANM.

În săptămâna 27 iulie-3 august, vor fi valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioada a anului, în regiunile vestice şi nordvestice

Mai departe, în săptămâna 27 iulie-3 august, vor fi valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioada a anului, în regiunile vestice şi nordvestice, dar şi uşor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Potrivit ANM; în intervalul 27 iulie – 3 august, cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în nord-vestul ţării şi în general deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 3-10 august, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval

În săptămâna 3-10 august, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în nord- vest, dar şi uşor mai ridicate în sud-est.

De asemena, în intervalul 10-17 august, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile, la fel ca și cantităţile de precipitaţii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase