DÂMBOVIȚA. Șapte persoane, bănuite de trafic de droguri de mare risc. Indivizii, duși la audieri

DÂMBOVIȚA. Șapte persoane, bănuite de trafic de droguri de mare risc. Indivizii, duși la audieri
Publicat: 18/06/2020, 15:43
Actualizat: 18/06/2020, 15:45

În urma unor percheziții făcute în Dâmbovița, au fost depistate șapte persoane care sunt suspecte de trafic de droguri de mare risc. Persoanele în cauză au fost conduse la audieri sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița.

La data de 18 iunie 2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti și Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul București, la 7 persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc”.

Polițiștii au confiscat șapte telefoane mobile, două și recipiente ce conțineau resturi de materie vegetală și un plic susceptibil a conține mai multe semințe dintr-o plantă toxică cu puternic efect halucinogen. De asemenea, au fost puse în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T.

Investigațiile în cauză au vizat un bărbat, din București, bănuit de comercializarea de droguri de risc și de mare risc. Din cercetări au rezultat indicii că persoana în cauză s-ar fi aprovizionat cu droguri și ar fi avut legături cu alte șase persoane tot din municipiul București.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar în activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București.

Droguri de peste un milion de euro, descoperite de Ruby, cel mai bun câine antidrog din țară

Un cetăţean albanez, domiciliat în România, a fost reţinut de procurorii DIICOT, după ce a fost prin cu 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare de peste 1 milion de euro. Drogurile au fost indicate de un câine al Poliției de Frontieră – Ruby, cel mai bun câine antidrog din țară, după cum precizează ofițerii Antidrog.

La realizarea capturii, a ajutat câinele Ruby, din dotarea Vămii Române, un mascul în vârstă de 4 ani din rasa shar-pey (origine China), unul dintre cei mai buni câini antidrog din țara.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult