DECLARAȚIA UNICĂ 2020. 30 iunie, ultima zi în care puteți depune Declarația Unică! Cum trebuie completată

Redactor:
Mihai Georgescu
DECLARAȚIA UNICĂ 2020. 30 iunie, ultima zi în care puteți depune Declarația Unică! Cum trebuie completată
DECLARAȚIA UNICĂ 2020. 30 iunie, ultima zi în care puteți depune Declarația Unică! Cum trebuie completată

Veste importantă pentru români! Declarația Unică 2020 trebuie depusă mâine, 30 iunie 2020, aceasta fiind ultima zi în care persoanele fizice pot face acest lucru. ANAF a postat, pe pagina sa de Facebook, modelul Declarației Unice.

Declarația Unică 2020. Cine trebuie să depună Declarația Unică

Declarația unică trebuie depusă de toate persoanele fizice care au venituri din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală (cu excepția celor pentru care impozitul se reține la sursă!), chirii, activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare sau venituri din alte surse, informează ANAF.

Nici pensionarii nu scapă de Declarația Unică, dacă obțin venituri din alte surse, decât pensiile.

Declarația Unică 2020. Care este plafonul

Plafonul de 12 salarii minime brute garantate în plată este de 24.960 lei. Astfel încât, dacă totalul veniturilor extrasalariale în cuantumul net anual sunt situate sub pragul de 24.960 lei, asigurarea la sistemul public de pensii și la sistemul de sănătate este opțională!

Dacă veniturile extrasalariale sunt în cuantum net anual egale sau mai mari decât plafonul de 24.960 lei, atunci asigurarea la sistemul asigurărilor sociale și la sistemul asigurărilor de sănătate este obligatorie.

Declarația Unică 2020. Ultima zi în care se poate depune declarația

Marți, 30 iunie 2020, este ultima zi în care se poate depune declarația. „Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru instituirea unor măsuri fiscale, termenul de depunere a formularului `Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice` a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv”, anunţă Fiscul.

Declarația Unică 2020. Cum se depune Declarația Unică

Chiar și în perioada de pandemie, Declarația Unică se poate depune pe hârtie, dar nu este indicat. Metodele cele mai bune sunt prin intermediul serviciului „Spațiul Privat Virtual” (SPV) și prin intermediul site-ului e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Declarația unică se depune până la 30 iunie 2020, inclusivPrin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.69/2020 pentru…

Publicată de Agenția Națională de Administrare Fiscală pe Vineri, 26 iunie 2020

Inchide