DEMERSURI. Procurorul general Gabriela Scutea, o nouă solicitare de preluare de la Parchetul Militar a dosarului în cazul filării unor ziariști și magistrați/ Procurorul Horațiu Radu, unul dintre protagoniștii înregistrărilor, la RTV: Și magistrații au viață socială

DEMERSURI. Procurorul general Gabriela Scutea, o nouă solicitare de preluare de la Parchetul Militar a dosarului în cazul filării unor ziariști și magistrați/ Procurorul Horațiu Radu, unul dintre protagoniștii înregistrărilor, la RTV: Și magistrații au viață socială
Publicat: 03/03/2020, 23:49
Actualizat: 03/03/2020, 23:52

Procurorul Horațiu Radu, unul dintre protagoniștii filmării difuzate la România TV de la întâlnirea nocturnă cu doi jurnaliști cunoscuți, a declarat la RTV că „nu a fost vorba de nicio conspirație”. Magistratul a mai spus că jurnaliștii cu care era la masă nu „au avut o legătură” cu el în perioada în care s-a desfășurat concursul pentru șefia la Parchetul General. Întrebat de jurnaliștii din platou de ce crede că s-a autosesizat Parchetul Militar în cazul difuzării acestor imagini, Horațiu Radu a spus că nu „i-a căutat la livretul militar pe comesenii săi”.

Dezbaterea privind competența Parchetului Militar în acest caz vine în contextul în care noul procuror general Gabriela Scutea a făcut o nouă solicitare către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul București pentru a-i fi predat dosarul penal deschis de procurorul Bogdan Pîrlog în cazul filării unor ziariști și magistrați, potrivit unui document obținut de HotNews.ro.

Potrivit documentului datat 2 martie, se solicită prim-grefierului Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București să îi ceară procurorului Bogdan Pîrlog „să predea dosarul în vederea afișării și înregistrării la Parchetul instanței supreme, conform dispoziției dnei procuror general”. În document, alături de mențiunea „Rog, urgent” este precizat și un termen până la care să fie predat dosarul – 2 martie, ora 12.00.

Contactat marți de HotNews.ro procurorul Bogdan Pîrlog a spus că nu a predat Parchetului General dosarul pentru că nu există bază legală. El a mai spus că va sesiza Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru apărarea independenței.

Astfel, jurnalistul Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii RTV, a a precizat că întrebarea este de ce a fost necesar să se sesizeze procuratura militară pentru difuzarea unor imagini filmate într-o „speluncă”.

Și aceasta în condițiile în care Parchetul Militar s-a autosizat duminică de urgență, în condițiile în care nu era încă nicio plângere din partea unui jurnalist. În plus, din imaginile difuzate nu ar rezulta implicarea unui cadru militar.

Jurnalistul Victor Ciutacu a menționat că „asupra postului nostru de televiziune s-au făcut presiuni extraordinare să nu difuzăm aceste imagini … veți afla peste 50 de ani”, a glumit moderatorul.

Procurorul Horațiu Radu a intervenit telefonic în emisiune, precizând că „v-am căutat pentru că doream să vă dau un drept la replică”. El a susținut că „în primul rând și magistrații au viață socială. Doresc să rețineți că nu a fost vorba de nicio conspirație. Jurnaliștii cu care eram la masă nu au avut o legătură cu mine în toată această perioadă. Domnul Cosmin Savu e de la Pro TV ”România te iubesc” și nu are nicio legătură cu Justiția iar Alex Costache nu a zis în tot acest timp ceva bine de mine. Dumnealui are postări pe Facebook pro doamna Scutea. Nu m-au susținut pe mine. În plus, întâlnirea a avut loc după ce domnul președinte a făcut numirile la conducerea Parchetelor. Ce puteam influența? Câtă vreme numirile erau făcute?”

Horațiu Radu a mai adăugat că „am participa la o competiție și am pierdut. Mai am o săptămână din mandatul actual. Nu am legătură cu nicio conspirație. În plus , nu am nicio legătură cu domnul procuror Pârlog și nici cu asociația domniei sale”.

Întrebat de jurnaliști dacă este cadru militar, Horațiu Radu a răspuns că nu, este „doar cadru didactic”. În același timp, procurorul a mai spus că nu „i-a căutat la livretul militar pe comesenii săi” și că știe doar că și Cosmin Savu e în zodia Vărsător și că s-au aniversat împreună. Horațiu Radu mai spune că se știe cu cei doi jurnaliști de aproximatv 8 -10 ani.

Întrebat dacă are o relație specială cu generalul Dumbravă, fost SRI, Horațiu Radu a răspuns că nu are o relație cu acesta.

Așa cum GÂNDUL.RO arăta zilele trecute, Pîrlog s-a grăbit să deschidă un dosar, cu toate că nu era în atribuțiile Parchetului Militar, și să-i ancheteze pe cei care ar fi produs filmarea nocturnă de la întâlnirea dintre Horațiu Radu și jurnaliștii-pioni. Dosarul a fost înregistrat, culmea! (ca și când n-ar fi suportat amânare) într-o zi de duminică, când, în mod normal, Parchetul Militar nu funcționează decât în situații de maximă urgență. Față de această situație, EVZ.RO a cerut Procurorului General să verifice dacă Bogdan Pîrlog a acționat cu încălcarea regulamentelor, iar concluziile sunt firești: Pârlog (prieten bun cu Horația Radu) a săvârșit o serie de abateri!

Parchetul General, la a cărui conducere a fost instalată recent Gabriela Scutea, a solicitat Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul București predarea „de îndată” a dosarului penal deschis de procurorul Bogdan Pîrlog în cazul filării unor ziariști și magistrați, potrivit unei note obținute de HotNews.ro. „În vederea soluționării lucrării cu numărul de mai sus, vă solicităm să înaintați, de îndată, dosarul nr. 166/P/2020”, se arată în nota Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

GÂNDUL.RO a relatat pe larg despre grupurile de interese din Justiție și mass-media, cât și despre întâlnirea nocturnă dintre „păpușarii” din Justiție și jurnaliști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ce mesaj a transmis Florin Piersic Jr. în timp ce marele actor era supus unei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Interdicție în toată România. Legea e pentru toată lumea
Vești proaste despre Florin Piersic. I-ar putea tăia piciorul - surse
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat s-au despărțit după 3 ani de relație: ”Nu am acceptat”
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Locul de veci al lui Platon, marele filosof al Greciei antice, a fost în sfârșit...