Se zdruncină ”Rețeaua deontologii”! Procurorul Pîrlog a săvârşit abateri disciplinare când s-a autosesizat ca să-i ajute pe ”păpușarii” din Justiție

Se zdruncină ”Rețeaua deontologii”! Procurorul Pîrlog a săvârşit abateri disciplinare când s-a autosesizat ca să-i ajute pe ”păpușarii” din Justiție
Bogdan Pirlog, procuror militar la Parchetul Militar Bucuresti, sustine o declaratie de presa dupa ce a participat la intalnirea presedintelul Iohannis cu reprezentanti ai autoritatii judecatoresti si ai asociatiilor profesionale ale magistratilor pe tema situatiei actuale din sistemul judiciar, in Sala de Consiliu a Palatul Cotroceni, miercuri, 27 martie 2019. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 27/02/2020, 19:44
Actualizat: 27/02/2020, 20:21

Apar primele măsuri după ce GÂNDUL.RO i-a demascat pe magistrații care (în complicitate cu anumiți jurnaliști) au încercat să pună mâna pe funcțiile-cheie din marile Parchete. După ce ROMÂNIA TV a demonstrat cârdășia dintre ”tabăra” procurorului Horațiu Radu și jurnaliștii de casă (de la G4media-TVR, PRO TV sau Europa Liberă), adjunctul Parchetului Militar, Bogdan Pîrlog, s-a autosesizat în tentativa de a ”șterge urmele” complotului.

Așa cum GÂNDUL.RO arăta zilele trecute, Pîrlog s-a grăbit să deschidă un dosar, cu toate că nu era în atribuțiile Parchetului Militar, și să-i ancheteze pe cei care ar fi produs filmarea nocturnă de la întâlnirea dintre Horațiu Radu și jurnaliștii-pioni. Dosarul a fost înregistrat, culmea! (ca și când n-ar fi suportat amânare) într-o zi de duminică, când, în mod normal, Parchetul Militar nu funcționează decât în situații de maximă urgență. Față de această situație, EVZ.RO a cerut Procurorului General să verifice dacă Bogdan Pîrlog a acționat cu încălcarea regulamentelor, iar concluziile sunt firești: Pârlog (prieten bun cu Horația Radu) a săvârșit o serie de abateri!

În urmă cu câteva zile, procurorul Bogdan Pîrlog mărturisea reporterilor de la EVZ.RO că s-a autosesizat duminica trecută întrucât ”există suspiciuni că sunt implicați și militari”.

Jurnalistul de investigație Răzvan Savaliuc a calificat ca abuzivă măsura dispusă de Pîrlog, fiind de părere că acesta ”ar fi trebuit să se abțină”, în contextul în care este prieten la cataramă cu Horațiu Radu, unul dintre protagoniștii filmului.

Pîrlog și-a repartizat „repejor” dosarul

Monitorul Justiţiei a aflat, din surse PICCJ, că verificările scot în evidență încălcări ale Regulamentului de ordine interioară precum şi ale Ordinului PG 213/2014.

Mai precis, adjunctul Bogdan Pîrlog a fost lăsat la comanda PMTMB din 17 până în 21 februarie 2020, în lipsa procurorului şef Ionel Corbu. După apariţia în spaţiul public a filmărilor de la întîlnirea care a avut loc la un local din strada Eminescu dintre adjunctul procurorului general Horaţiu Radu, judecătorul Răzvan Păştilă şi jurnaliştii Alex Costrache şi Cosmin Savu, adjunctul Bogdan Pîrlog, ar fi cerut telefonic, duminică, 23.02.2020, număr pentru înregistrare dosar.

A doua zi, luni, 24 februarie, a ajuns la parchet, a făcut proces verbal de sesizare şi şi-a repartizat repejor dosarul, ca sesizare din oficiu, considerând că ar avea competenţă, deşi nu exista niciun indiciu că ar fi vorba de vreo faptă săvârşită de militari.

A încălcat Regulamentul de ordine interioară

Verificările efectuate la cererea expresă a procurorului general Gabriela Scutea au evidenţiat faptul că procurorul Pîrlog nu a adus la cunoştinţa şefului ierarhic, care se afla la serviciu în data de 24.02.2020, deşi era obligat să facă acest lucru. Pîrlog a încălcat, astfel, Regulamentul de ordine interioară. Al doilea aspect este cel legat de modul în care acesta s-a sesizat. Conform surselor, din verificări a reieşit că acesta ar fi putut deschide un dosar, duminica, doar dacă exista o urgenţă, aşa cum este scris în mai multe norme interne al parchetului. Ori, aşa-zisele fapte nu constituiau o urgenţă şi, mai mult, niciunul dintre cele patru aşa-zise victime ale filajului nu depusese vreo plângere.

Consecinţa concluziilor controlului este predictibilă. Cu aceste concluzii pe masă, procurorul general al PICCJ, Gabriela Scutea poate sesiza Inspecţia Judiciară, întrucât aceste nereguli constatate se pot constitui în abatere disciplinară.

În aceste condiții, iată că ușor, ușor, ”tabăra” lui Horațiu Radu începe să se zdruncine. Pe de o parte, protectorul Pîrlog riscă să fie sancționat, pe de altă parte, se confirmă combinațiile pe care le fac ”deontologii” Dan Tăpălagă, Alexandru Costache etc.  În ultima perioadă, aceștia au atacat furibund GÂNDUL.RO în încercarea de a deturna atenția de la adevăratele lor jocuri. Numai că fumigenele pe care le aruncă nu au niciun efect. Singurul efect este că deontologii” continuă, de la o zi la alta, să se decredibilizeze pe măsură ce ”teoriile” lor se prăbușesc una după alta ca piesele unui domino.

Filmul necenzurat de la întâlnirea nocturnă dintre „păpușarii” din Justiție și jurnaliștii de casă! Stenograma discuțiilor purtate în separeu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”