Deputații PSD care nu au purtat mască într-o șaormerie contestă amenzile primite!

Deputații PSD care nu au purtat mască într-o șaormerie contestă amenzile primite!
Deputații PSD care nu au purtat mască într-o șaormerie contestă amenzile primite! / Sursă FOTO: Digi24
Publicat: 04/08/2020, 16:04
Actualizat: 04/08/2020, 23:32

Adrian Solomon și Irinel Stativă, deputații PSD care au făcut scandal la o șaormerie din Capitală și au fost amendați pentru că purtau nu măști de protecție și au adresat injurii, au contestat în instanță sancțiunile primite.

Cei doi deputați au fost amendați la începutul lunii iulie cu suma de 2.600 de lei după ce au făcut un scandal de zile mari într-o șaormerie din Capitală după ce angajații le-au solicitat să poarte mască de protecție, măsură obligatorie în spațiile închise din țară. Când polițiștii au intervenit în scandal au fost înjurați de Adrian Solomon și Irinel Stativă.

Deputații scandalagii contestă amenzile primite

Autoritățile au analizat înregistrările video din local și ulterior i-au mai amendat pe cei doi deputați cu încă 4.000 de lei pentru că nu au purtat mască de protecție în incinta șaormeriei din București.

Se pare că Adrian Solomon a contestat cele două amenzi pe data de 29 iulie, iar Irinel Stativă luni, 3 august. Primul dintre ei a declarat că a făcut acest lucru „pentru că așa am vrut eu” și a anunțat că va da în judecată „poliția”, potrivit Digi24.

Deputații PSD, acuzați de rasism

În cazul celor doi deputați s-a autoseizat și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. După ce casierul i-a cerut deputatului Adrian Solomon să își pună masca de protecție, măsură obligatorie în spațiile închise, în contextul epidemiei de coronavirus, politicianul a devenit agresiv și l-a jignit pe angajat, cerându-i permisul de muncă în România. „Băi, Mustafa”, așa i s-a adresa Solomon casierului care nu i-a cerut altceva decât să respecte legea.

După ce au vizionat înregistrările video și au ascultat înregistrările audio ale incidentului de la fast food, CNCD a decis să se autosesizeze.

„În ședința colegiului director CNCD de azi s-a decis autosesizarea în acest caz”, a declarat Csaba Asztalos.

Acesta a spus că procedura cere citarea și audierea părților, deci atât cei doi deputați PSD, Adrian Solomon și Irinel Stativă, cât și casierul de la șaormerie vor ajunge în fața membrilor CNCD, care vor dezbate apoi și vor decide în speța de față.

De asemenea, și profesorul Dumitru Borțun a comentat, la GÂNDUL LIVE, cazul deputaților PSD care au făcut scandal într-o șaormerie din Centrul Vechi. „Niște oameni stupizi nu pot să genereze decât discuții stupide”, a spus Borțun.

Gazetarul Vlad Petreanu a dezbătut același subiect, la GÂNDUL LIVE.

„Pandemia asta a scos la suprafață mai repede ca altădată, învățam la chimie despre catalizator… A precipitat o anumită developare a poporului român, a societății românești, a României.

Nu înseamnă să aprinzi lumânări la biserică. Am două răspunsuri. Începem cu promovarea celor doi agenți de poliție, recompensarea lor, în fața acestor doi mitocani au fost exemplari. Ei au spus ceea ce spun eu acum în locul lor. Când ați scos legitimația de parlamentar: vă respect mult, dar mai mult respect legea.

Și parlamentarul e obligat să respecte legea, ca simplu cetățean și făcător de lege. E reprezentant al oamenilor. Dacă greșesc, îmi cer scuze, dar aici s-a manifestat și sămânța de naționalism primitiv, care există în PSD”, a explicat acesta la momentul respectiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase