Dieta cu varză crudă a lui chef Florin Dumitrescu | Cum să slăbești 10 kilograme într-o lună

Dieta cu varză crudă a lui chef Florin Dumitrescu | Cum să slăbești 10 kilograme într-o lună
Dieta cu varză crudă a lui chef Florin Dumitrescu / Sursă Foto: Instagram
Publicat: 24/05/2022, 15:49

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit că s-a îngrășat în perioada pandemiei. Acesta a ținut un regim restrictiv, care l-a ajutat să scape de surplusul acumulat în perioada pandemiei, însă bucătarul nu recomandă dieta, întrucât face parte din categoria curelor drastice de slăbire.

„ Toată perioada asta de pandemie și multă muncă m-a făcut să ajung din nou la vreo 90 și ceva de kilograme și mă bate gândul foarte serios să mă reapuc de dieta mea cu varză. Este o idee! Nu am mult, 91 de kilograme, dar văd că soția depune efort când mă îmbrățișează și atunci…’, a scris Florin Dumitrescu pe pagina sa de Instagram.

Bucătarul a ales să urmeze o dietă restrictivă, care i-a fost recomandată de un apropiat. Regimul se bazează pe consumul exclusiv a trei alimente. În primele zile, Florin Dumitrescu a mâncat un singur aliment, varză crudă, în următoarele trei orez fiert și în ultimele trei zile acesta a consumat doar piept de pui preparat la grătar.

A slăbit 10 kilograme într-o lună

În a zecea zi, bucătarul a mâncat doar legume proaspete sau preparate la grătar. Repetând procesul, Florin Dumitrescu a reușit să slăbească 10 kilograme în doar 4 săptămâni.

„Am vrut să îmi demonstrez că pot renunţa la alimentele cu care m-am obişnuit, la mâncărurile mai grase, la gustul de unt sau la prăjeli.

Să-mi demonstrez că există viaţă şi fără cartofi prăjiţi, burgeri şi deserturi cu multă ciocolată.

În familia mea se mănâncă foarte sănătos şi am vrut să fiu pe aceeaşi lungime de undă cu fetele mele. Deşi m-a ajutat să dau jos câteva kilograme, dieta pe care am urmat-o nu o recomand nimănui“, spunea atunci Florin Dumitrescu.

După ce a reușit să-și atingă obiectivul și să scape de kilogramele acumulate, Florin Dumitrescu a început să consume, treptat, și alte alimente. Acesta a mărturisit că a decis să urmeze această dietă pentru că alimentele pe care le consuma în trecut îi afectau serios starea de sănătate.

„Mă simţeam slăbit şi nu mă mai odihneam suficient din cauza durerilor de stomac”

„Mă simţeam slăbit şi nu mă mai odihneam suficient din cauza durerilor de stomac.

Înainte, mâncam zilnic o friptură şi fiecare masă se termina cu un desert savuros.

Grăsimile, prăjelile, zahărul erau la ordinea zilei. Eram interesat mai mult de gust decât de orice altceva, dar acum e diferit. Mi-am dat seama că această alegere nu mă va ajuta doar la slăbit, ci şi pe mine, ca stare de spirit. Am făcut-o pentru sănătate“, explica acesta.

Florin Dumitrescu a avut o voință de fier și a renunțat la multe alimente pe care le savura adesea în trecut. Acesta s-a rezumat la doar câteva produse până a reușit să scape de kilogramele în plus și ulterior, pentru a reuși să se mențină, a reintrodus, treptat, alimente sănătoase în meniul său zilnic.

„Nu îmi este greu deloc să am în faţa ochilor diverse bunătăţi pentru că le ştiu foarte bine gustul şi nu mai este nici o surpriză.

Le-am gătit de foarte multe ori şi nu mai sunt tentat să descopăr savoarea, căci nu e ceva nou. Totuşi, dacă îmi e prea poftă, voi gusta o linguriţă şi îmi va fi de ajuns. Aleg îngheţata în defavoarea oricărui alt desert şi profit de orice combinaţie în materie de fructe. La mine în casă mereu s-a mâncat sănătos, eu eram excepţia. Acum suntem toţi pe aceeaşi lungime de undă”, a mai adăugat chef Florin Dumitrescu.