Doi bărbați din Târgoviște au păcălit zeci de persoane, prin comerț online. Le-au vândut jucării inexistente, pe Facebook

Doi bărbați din Târgoviște au păcălit zeci de persoane, prin comerț online. Le-au vândut jucării inexistente, pe Facebook
Doi bărbați din Târgoviște au păcălit zeci de persoane, prin comerț online (FOTO - ilustrativ: Mediafax Foto)
Publicat: 27/08/2020, 00:19
Actualizat: 27/08/2020, 00:22

Doi bărbați din Târgoviște au fost reținuți pentru 24 de ore, miercuri, fiind acuzați de înșelăciune.  Aceștia sunt acuzați că au păcălit 25 de persoane, cărora le-au oferit pe Facebook jucării, iar după ce au încasat banii nu au mai trimis coletele.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, faptele au avut loc în perioada aprilie-iunie 2020.

„Prin intermediul unor conturi create pe o rețea de socializare, ar fi oferit spre vânzare diverse jucării pentru copii, iar după ce ar fi încasat în avans contravaloarea acestora ar fi refuzat să mai onoreze comenzile. Prejudiciul în cauză este de aproximativ 7.350 de lei”, a transmis IPJ Dâmbovița.

Joi, 27 august, bărbații vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Metoda prin care un bărbat din Vaslui a fost păgubit de o elevă cu 40.000 de euro! Fata, cu 30 de ani mai tânără, a pus la cale o înșelăciune de zile mari

Un bărbat din Vaslui a fost păgubit de o elevă cu suma de 40.000 de euro, deși aceasta era cu 30 de ani mai tânără decât el. La acea vreme, românul în vârstă de 51 de ani, muncea în Finlanda.

Constantin Popa a trecut printr-o situație neașteptată, în urmă cu cinci ani, când muncea în Finlanda și cunoscuse pe rețelele de socializare o minoră cu 30 de ani mai tânără decât el.

Bărbatul s-a îndrăgostit repede de aceasta, iar timp de trei ani a susținut-o pe tânără cu bani, potrivit vremeanoua.ro.

La un moment dat, acesta a revenit în România pentru a se întâlni cu eea, însă a avut o surpriză nefericită când a descoperit că fusese înșelat de cea aceasta.

Constantin Popa a depus o plângere împotriva tinerei din Buda, însă doar pentru suma de 10.000 de euro, pentru că a putut dovedi că doar suma aceasta a intrat în posesia tinerei din Buda.

Mii de persoane au fost păcălite cu sute de lei la Sibiu printr-o metodă incredibilă

Un număr de 90 de persoane au fost audiate la Sibiu, în luna iunie, după ce procurorii au găsit 4.000 de oameni înșelați cu locuri de muncă în străinătate. Anchetatorii estimează, însă, că numărul victimelor depășește 10.000 de persoane.

Procurorii DIICOT Sibiu și polițiștii au făcut, la mijlocul lunii iunie, 39 de percheziții la locuințele unor persoane și la sediile a 13 societăți comerciale din Sibiu, Teleorman și Hunedoara, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în înșelăciune, cu consecințe deosebit de grave.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase