DOLIU ÎN PSD. Un primar a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus

DOLIU ÎN PSD. Un primar a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus
Primarul PSD din Bălușeni (Botoșani) a murit infectat cu coronavirus
Publicat: 01/07/2020, 21:30
Actualizat: 06/04/2021, 20:04

Primarul PSD al comunei Bălușeni din județul Botoșani a murit la vârsta de 71 de ani, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Politicianul  a acuzat probleme respiratorii, a fost internat la spital și a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Primarul Neculai Stratulat, care a fost diagnosticat cu COVID-19, a murit, miercuri, în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti.

Vestea morții primarului PSD a fost dată de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei. Aceasta a precizat că politicianul fusese transferat în urmă cu aproximativ două săptămâni la Institutul de Pneumoftiziologie din Capitală , după ce inițial a mers la Unitatea de primiri Urgenţe Botoșani.

A fost 12 ani primar al comunei Bălușeni din județul Botoșani

La spitalul Maruis Nasta, primarul s-ar fi aflat în evidențe cu unele afecțiuni cronice şi ar fi avut mai mulţi medici cunoştinţe apropiate.

Primarul Neculai Stratulat a fost absolvent al Facultății de Economie din cadrul Universității Al. I. Cuza Iași și al Institutul Bancar Român. Neculai Stratulat a fost timp de 11 ani director al fostei Bănci Agricole, iar din anul 2008 a ocupat funcția de primar al comunei Bălușeni, din partea PSD.

Acesta este cel de-al 73-lea cauzat de COVID-19 în rândul locuitorilor judeţului Botoşani.

 326 noi cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. 16 persoane au murit

Un număr de 326 de noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, iar 16 persoane au murit din cauza acestei boli, anunță, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„Până marți pe teritoriul României, au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.749 au fost externate, dintre care 19.314 pacienți vindecați și 1.435 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
Până miercuri, 1.667 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, potrivit GCS.

De marți până miercuri au fost înregistrate 16 decese (5 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Mehedinți, București, Neamț, Olt, Prahova și Suceava.

„Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, menționează GCS.

La ATI, în acest moment, sunt internați 222 pacienți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase