DOSAR. Adolescentă de 16 ani, vândută pe nimic de propria mamă! Grupare de trafic de minori, destructurată de DIICOT

DOSAR. Adolescentă de 16 ani, vândută pe nimic de propria mamă! Grupare de trafic de minori, destructurată de DIICOT
Adolescentă de 16 ani, cumpărată de la propria mamă cu 300 de lei! DIICOT a descins în forță în mai multe locații / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 08/07/2020, 11:45
Actualizat: 08/07/2020, 11:52

O adolescentă de 16 ani a fost cumpărată de traficanții de minori din România, de la propria mamă, cu suma de 300 de lei iar sora ei de 7 ani a fost abuzată sexual, suferind traume fizice grave! Procurorii DIICOT din Timișoara și poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 7 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale bănuite de trafic de minori şi act sexual cu un minor.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat 7 percheziţii domiciliare în județul Timiș, în cursul zilei de miercuri, 8 iulie, la membrii unei grupări bănuite de trafic de minori şi act sexual cu un minor.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anilor 2018 – 2020, persoanele bănuite ar fi racolat şi ar fi exploatat sexual mai multe tinere, în scopul însușirii sumelor de bani rezultate din prestarea de servicii sexuale.

Adolescentă de 16 ani, cumpărată de la propria mamă cu 300 de lei!

Membrii grupării infracționale le exploatau pe tinere, prin amenințări și violență, profitând de naivitatea și situația materială precară a acestora. Aceștia au racolat două victime minore, surori, în vârstă de 16, respectiv 7 ani la data comiterii faptelor, pe care le-au exploatat si abuzat sexual. Adolescenta  în vârstă de 16 ani la data faptelor provine dintr-o familie dezorganizată, monoparentală, cu un nivel de trai scăzut.

Fetiță de 7 ani, distrusă pe viață: A suferit disfuncții ginecologice!

Mama acesteia, mai are o fiică pe care, în cursul anului 2017, când aceasta avea vârsta de 7 ani, a plasat-o unuia dintre suspecții în cauză, în schimbul unei sume de bani, acesta din urmă abuzând sexual fetița, fapt care a generat disfuncții ginecologice acesteia. În cursul lunii februarie 2018, un alt suspect a racolat-o și pe victima minoră, în vârstă de 16 ani, existând indicii că, în acest scop, i-ar fi plătit mamei victimei suma de 300 lei.

Minora de 16 ani, exploatată la maxim din cauza sărăciei: Amenințări, violențe și abuzuri sexuale de la zeci de clienți

Minora de 16 ani a fost păcălită prin promisiuni false și abuz de autoritate, suspectul, împreună cu celelalte persoane cercetate în cauză, au trecut la exploatarea sexuală a victimei, prin plasarea sa la diferiți clienți racolați din localitatea Uivar. Minora a fost adăpostită iniţial la locuința celui care a racolat-o, în care se mai afla și un prieten al acestuia.

Victima minoră a fost adăpostită în această locuință timp de două săptămâni, în care cei doi au exploatat-o sexual și au plasat-o la diferiţi clienți, pentru a întreține relații sexuale cu aceștia, în schimbul unor sume de bani pe care și le-au însușit în totalitate.

Vândută pe internet – Avea și 30 de clienți pe zi

Ulterior, cei doi au hotărât să-și dezvolte afacerea și să o plaseze pe victima minoră în alt oraș, unde să racoleze clienții prin anunțuri sexuale postate în ziare locale şi pe diferite site-uri de profil. Astfel, cei doi au transportat-o pe victimă în orașul Bistrița. În prealabil, victima a fost fotografiată în diferite ipostaze pornografice, în vederea promovării unor viitoare anunțuri sexuale.

La Bistrița, victima a fost cazată la un hotel, unde unul dintre suspecți a închiriat trei camere, una pentru victima minoră şi alte două pentru membrii grupării. În continuare, acesta s-a ocupat de organizarea activităților de exploatare sexuală a victimei, stabilind prețurile pentru serviciile sexuale prestate și oferindu-i indicații victimei cu privire la modul de a vorbi cu clienții.
În acest mod, victima a ajuns să întrețină relații sexuale și cu câte 30 clienți pe zi, iar banii erau însușiți în totalitate de membrii grupării.

Victima, fără nicio putere – Salvată în ultima clipă

După o perioadă, victima nu a mai rezistat fizic și psihic și s-a destăinuit unui client, căruia i-a povestit calvarul prin care trecea, iar acestuia i s-a făcut milă de ea, ajutând-o să fugă din hotel. Victima a fost adăpostită la locuința martorului, de unde a fost preluată de către mama sa.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş și al jandarmilor din cadrul IJJ Timiș. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.