Gândul Live. Dosar penal pentru o femeie din Galați, după ce a furat câinele vecinilor, pentru că o deranja lătratul

Publicat: 03/11/2020, 10:50
Actualizat: 03/11/2020, 12:30

Caz fabulos în Galați! Deranjate de lătratul unui câine, două surori au intrat ilegal în curtea vecinului și au furat patrupedul. Gândul Live a prezentat imaginile tragicomice cu furtul cățelușei.

Femeile au abandonat câinele la intrarea în oraș, într-o zonă extrem de circulată. Scenele au fost surprinse de camerele de supraveghere, instalate de proprietarul animalului, informează stiripesurse.ro.

Polițiștii au deschis un dosar penal după ce au văzut imaginile. Cățelul nu a fost, deocamdată, găsit.

Proprietara cățelușei a plecat din localitate și a legat câinele până când unul dintre fiii ei urma să vină să o ia.

A sărit gardul și a furat câinele

Până la venirea acestuia, una dintre vecine, de 62 de ani, a sărit gardul care desparte cele două terenuri și a scos câinele din cușcă.

Cu ajutorul surorii sale mai mari, l-a băgat într-un sac și l-a abandonat departe de casă.

Imaginile au ajuns virale și proprietara speră că cineva va recunoaște cățelul și-l va returna.

Stăpânii sunt asistați și de o organizație pentru protecția animalelor.

Cele două surori de 62, respectiv 75 de ani nu și-au explicat gestul, deși s-au ales cu dosar penal.

Pentru furt calificat, femeia de 62 de ani riscă până la 15 ani după gratii.

Cruzime fără margini la Galați. 4 cățeluși bolnavi, uciși de un angajat al adăpostului public, în timp ce mâncau. Poliția a început o anchetă

Patru cățeluși aflați la un adăpost public din Galați au fost uciși, iar vinovat ar fi chiar un angajat al instituției. Poliția a fost, deja, sesizată.

Aflați sub tratament, cățeii ar fi fost loviți cu un obiect dur, în zona capului, chiar în timp ce mâncau. Animal Society, un ONG care militează pentru drepturile și protecția animalelor, a anunțat poliția.

Suspectul principal este un angajat al adăpostului public, care acum este cercetat penal. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă sau închisoare de la 3 luni la un an.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase