Dosarul Caracal. Ce a aflat instanța despre telefonul de pe care a fost sunată mama Alexandrei Măceșanu după răpire. Legătura unui băiat de 8 ani cu Dincă

Publicat: 28/04/2021, 17:50
Actualizat: 28/04/2021, 19:44

Șase martori au fost audiați miercuri la Tribunalul Olt în dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit, le-a violat și le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. Unul dintre martori este un băiat de 8 ani căruia Dincă i-ar fi dat telefonul de pe care a fost sunată mama Alexandrei Măceșanu la o zi după răpire.

Instanța a continua audierea martorilor propuși de procurorii DIICOT în dosarul Caracal. Unii dintre cei care au dat declarații la termenul de miercuri au fost aduși cu mandat, pentru că anterior au fost citați să se prezinte și nu au venit la instanță.

Avocații familiilor celor două fete au cerut refacerea rapoartelor de expertiză, lucru care poate fi posibil în urma reaudierii martorilor din dosar.

„Copilul a spus că Dincă a ieșit din Bănie și i-a lăsat o sacoșă cu un telefon. Totodată, copilul mai afirmă că Dincă avea mustață, însă toată lumea știe că nu avea. În același timp, îl recunoaște pe Dincă din boxă”, a spus Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu.

Avocata a mai spus că a cerut instanței să suspende audierea copilului în dosarul Caracal, pentru că acesta a venit cu mama lui, care este și ea martor în dosar. Codul de procedură penală prevede că un minor nu poate fi audiat ca martor în prezența părintelui care este și el martor în același dosar. În această situație, audierea minorului se face în prezența unui reprezentant al autorității tutelare sau a unei rude. 

Legea mai prevede și că dacă instanța consideră necesar, poate cere audierea minorului în prezența unui psiholog. Judecătorul, la sesizarea avocatei familiei Melencu, a stabilit ca, la următorul termen din dosarul Caracal, băiatul de opt ani să fie reaudiat în prezența unui psiholog.  

Carmen Obîrșanu a mai solicitat instanței să ceară verificarea apelurilor video efectuate de pe telefonul Luizei inclusiv după răpire. Avocata susține că aceste apeluri au fost șterse și acum apar doar în listing-ul de apeluri efectuate.

„Am făcut adresă oficială și mi-a venit, oficial, că pe listingul real se află apeluri video inițiate de pe telefonul Luizei, apeluri video care au fost șterse de anchetatori de pe listingul de la dosar. Prin ștergerea acestor apeluri, ce probe au vrut să ascundă? Pentru că sunt sute de apeluri, chiar după răpire, pe un listing sunt cinci și pe altul sunt șase apeluri video” a precizat avocata.

Următorul termen, la care se va continua cu audierea martorilor, este pe 19 mai.

În dosarul Caracal, Gheorghe Dincă este judecat pentru omor, trafic de minori,  viol și profanare de cadavre, iar Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă, pentru violarea Luizei Melencu.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Cozi kilometrice către peștera Sfântul Andrei. Video
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Ion Țiriac, lovitură imensă în justiţie! Judecătorii l-au îngropat. S-a decis astăzi, 30 noiembrie
Halucinant! Amendă de până la 7.200 de euro sau închisoare pentru cei care refuză vaccinarea
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...