SUCEAVA. După redeschiderea UPU, Spitalul Judeţean angajează asistente şi infirmiere

SUCEAVA. După redeschiderea UPU, Spitalul Judeţean angajează asistente şi infirmiere
Spitalul Judeţean Suceava angajează asistente şi infirmiere, după redeschiderea Unității de Primiri Urgențe (UPU)
Publicat: 27/03/2020, 15:56
Actualizat: 27/03/2020, 16:00

După redeschiderea UPU, Spitalul Judeţean Suceava anunţă că angajează asistente şi infirmiere în regim de urgenţă, pentru o perioadă de şase luni.

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Suceava și-a reluat activitatea joi seara, a declarat Lucian Indrei, coordonator pentru gestionarea COVID al regiunii Nord Est.

Pentru redeschiderea UPU de la Suceava au fost aduse mai multe cadre medicale de la Iaşi.

Spitalul de Urgenţe Suceava a fost închis complet timp de 48 de ore pentru dezinfecţie, după ce zeci de cadre medicale din această unitate au fost infectate cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, citat de Antena 3, UPU din cadrul Spitalului Judeţean va asigura triajul, evaluarea şi tratamentul de urgenţă al pacienţilor cu afecţiuni acute ce necesită intervenţii de urgenţă, dar care nu prezintă simptome de afecţiuni respiratorii.

Cazurile grave, în urma triajului efectuat, vor fi redirecţionate către spitalele Fălticeni sau Rădăuţi, iar cazurile cu simptome respiratorii vor fi direcţionate direct către Secţia de Boli Infecţioase a spitalului.

Recent, și Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că a demarat măsurile pentru suplimentarea numărului de posturi din sistemul medico-militar, în vederea încadrării cât mai rapide a acestora, tot pentru o perioadă de șase luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase