Elevi olimpici, ridicați cu duba și amendați de poliție, la Constanța. Părinții copiilor sunt revoltați

Elevi olimpici, ridicați cu duba și amendați de poliție, la Constanța. Părinții copiilor sunt revoltați
Elevi olimpici, ridicați cu duba și amendați de poliție, la Constanța. Părinții copiilor sunt revoltați
Publicat: 04/10/2020, 14:05

Mai mulți elevi, cu vârste între 14 și 16 ani, care au fost surprinși de polițiști în curtea unei școli din Constanța, au fost luați cu duba și duși la secție, unde au fost amendați pentru încălcarea normelor de acces. Părinții adolescenților sunt revoltați de acțiune și vor să conteste sancțiunile în instanță.

Incidentul a avut loc vineri seara, în jurul orei 20.00, când polițiștii au fost chemați de locatarii din zona Cireșica, care au reclamat că mai mulți tineri ar face gălăgie în curtea școlii nr.29, „Mihai Viteazu”, la care cursurile se desfășoară după scenariul roșu sau galben, după ce mai mulți elevi și profesori au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, informează evz.ro.

Măsurile luate de polițiști i-au revoltat însă pe părinți, care au condamnat desfășurarea de forțe pe Facebook.

„M-a sunat copilul că e la poliție…”

„Câțiva copii de clasa a-9-a stăteau liniștiti de vorbă în incinta școlii 29 fără a deranja pe nimeni. Pe timpul zilei au jucat baschet sau fotbal tot in curtea școlii 29. La ora 20,00 au sosit câțiva polițiști de la secția 2 care prinseseră toți infractorii din cartier și au ridicat cu mașinile de poliție cam 10 copii, ducându-i la secția 2. M-a sunat copilul că e la poliție și nu știe de ce, că nu a făcut absolut nimic rău”, scrie părintele unuia dintre tinerii ridicați cu duba.

„Și acum începe partea interesantă. Mă legitimez cu cartea de identitate a mea și a copilului, iar polițiștii nu se uita pe buletine. Întreb de ce au luat copilul din curtea școlii și l-au dus la secție. Un domn polițist pe nume Rutea îmi spune că nu avea voie în curtea școlii conform legii 61. Adică dacă nu e elev în școala respectivă nu are voie să se joace și nici să stea în curtea școlii. Bun zic, dar de ce nu se pun panouri pe gardul școlii pentru avertiza copiii că nu au voie în curte sa se joace( răspuns- pauză că nu e competența lui)”, mai povestește omul.

„Întreb de ce nu se încuie poarta școlii și nu există pază, care să nu lase copii înăuntru dacă e așa grav sa te joci in curtea școlii (răspuns polițist: am amendat școala cu 5000 lei). După ce am stat 1:30 prin curtea Secției 2 poliție Constanța, iese copilul cu un proces verbal de 250 RON însoțit de domnul Rutea mândru ca a rezolvat un caz greu. Bă nene sunteți noaptea minții! Nu asigurați terenuri de joaca decente pentru copii, nu asigurați paza și închiderea terenurilor de joacă din incinta școlilor dacă chiar e problema așa mare ca se joacă niște copii.

Tatăl vine cu precizare demnă de menționat:„ Nu in ultimul rând, toți copiii luați cu duba sunt numai olimpici și învață la licee de renume începând cu: Ovidius, Traian, Eminescu, Călinescu. Nici un copil nu a avut vreodată probleme cu legea sau să fi primit vreodată o amendă și toți provin din familii bune. Felicitări domnule Rutea, ai făcut treaba bună. Dacă într-adevăr erai om de caracter cred ca era suficient sa dai un avertisment copiilor și să le explici, frumos, că nu au voie să se joace in curtea școlii. Dar, na, excesul de zel a dominat”, comentează bărbatul.

„Felicitări domnilor polițiști în uniformă care, tineri fiind, au empatizat cu copiii cât i-au ținut închiși in secție. O să contestam amenzile date, la Judecătorie, și sperăm să avem parte de un judecător rațional. Asta e România, țara în care ne împiedicam de probleme inventate și nu rezolvam adevăratele probleme”, mai spune acesta.

Reacția Poliției

„Urmare a mai multor sesizări cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locatarilor din zona unei școli din municipiul Constanța, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au legitimat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces.

Cei 8 tineri au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, conform art. 2, punct 13 din Legea 61/1991 R. Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor. Precizăm faptul că astfel de acțiuni de verificare vor continua și în perioada următoare”, transmite Poliția într-un comunicat de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?