Elevii defavorizați pot primi 200 de euro de la stat pentru a-și cumpăra tablete și calculatoare

Redactor:
Gandul
Elevii defavorizați pot primi 200 de euro de la stat pentru a-și cumpăra tablete și calculatoare

Un proiect prin care elevii primesc 200 de euro de la stat, pentru achiziționarea de tablete și calculatoare, a fost pus în dezbatere de Ministerul Educației.

Programul este destinat elevilor din familiile sărace, cu un venit brut lunar de sub 250 lei pe membru. Ei pot primi 200 de euro pentru a-și cumpăra tablete sau a unui calculator, informează cancan.ro.

„Programul de acordare a unui ajutor financiar intitulat ,,EURO 200”, continuă și în anul 2020, fiind reglementat prin Hotărârea Guvernului nr. 1294 din 13 august 2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, cu modificările și completările ulterioare. (…) Plafonul a fost indexat în anul 2018 de la 150 de lei la 250 lei venit brut lunar pe membru de familie”, se arată în proiect.

Termenul limită până la care cei interesați pot depune o cerere este de 17 aprilie 2020, urmând o perioadă în care vor avea loc anchete sociale și evaluarea cererilor.

×

Urmăriți Gândul LIVE Zi decisivă pentru Legea izolării și carantinei! Proiectul inițiat de guvern intră la vot în parlament. Ședința se anunță una cu scântei, deoarece puterea și opoziția NU s-au inteles! https://bit.ly/3fbsRNm Florin Roman, deputat PNL, Adrian Țuțuianu, senator Pro România și Tudor Ionescu, secretar general adjunct ALDE, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 9 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide