Elicopterul PUMA care plecase în căutarea MIG-ul dispărut în județul Constanța s-a prăbușit. Ministrul Apărării confirmă decesul militarilor

Elicopterul PUMA care plecase în căutarea MIG-ul dispărut în județul Constanța s-a prăbușit. Ministrul Apărării confirmă decesul militarilor
Elicopterul PUMA care plecase în căutarea MIG-ul dispărut în județul Constanța s-a prăbușit / Sursă Foto: Captură - YouTube
Publicat: 02/03/2022, 22:12
Actualizat: 02/03/2022, 23:27

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. În urmă cu câteva momente, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a confirmat că elicopterul s-a prăbușit.

UPDATE: În elicopterul care s-a prăbușit miercuri seara erau 7 persoane, nu 5, așa cum se credea inițial. Pe lângă cei 5 militari aflați la bord, din misiune ar fi făcut parte și 2 voluntari de la Forțele Navale. Informația a fost confirmată de MApN.

Știrea inițială:

Pilotul elicopterului raportase condiții de vreme rea și primise ordin să se întoarcă la bază, arată primele informații.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

La acest moment nu există încă informații certe despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a confirmat că toți cei cinci militari aflați la bord au pierdut în accidentul aviatic.

Mig-ul a dispărut de pe radar la ora 20.03

Avionul dispăruse de pe radar la ora 20.03, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

„Am auzit avioane, apoi s-a auzit o bubuitură. A căzut ceva din cer, părea Mig, apoi a fost un incendiu foarte puternic”, a precizat un martor care se afla în apropiere și care a sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

Ancheta va fi coordonată de procurorul militar Claudiu Lazăr

Ancheta în cazul prăbușirii avionului MiG-21 LanceR și a elicopterului Puma va fi coordonată de procurorul militar Claudiu Lazăr, singurul magistrat de la Biroul Constanța al Parchetului Militar Teritorial București, care a plecat la locul accidentelor.

În zona prăbușirii celor două aeronave vor mai ajunge o echipă de la Inspectoratul de Poliție Județean Constanta, precum și o echipă de la Statul Major al Forțelor Aeriene, care a plecat din București.