EMOȚIONANT. O elevă i-a cerut primarului să-i cumpere un telefon pentru cursurile online, cu promisiunea că-l va plăti din alocația sa: „Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine”

EMOȚIONANT. O elevă i-a cerut primarului să-i cumpere un telefon pentru cursurile online, cu promisiunea că-l va plăti din alocația sa: „Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine”
O elevă i-a cerut primarului să-i cumpere un telefon pentru cursurile online, cu promisiunea că-l va plăti din alocația sa
Publicat: 06/05/2020, 10:02
Actualizat: 07/04/2021, 00:28

O elevă din comuna vasluiană Şuletea i-a trimis o scrisoare primarului Ciprian Tamaş prin care îl roagă să-i împrumute un telefon pentru lecțiile online, sau să-i cumpere unul în rate, cu promisiunea că ferița îi va înapoia banii lunar din alocație. 

În scrisoare eleva a menționat că este conștientă de importanța învățăturii însă nu reușește să se descurce cu telefonul mamei, având în vedere că mai are șapte frați.

Primarul a postat pe rețelele sociale scrisoare micuței:

„Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit. Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, a scris eleva.

„Mi-au dat lacrimile”

Primarul a dat asigurări că fetița va primi un telefon pentru cursurile online și le-a cerut prietenilor virtuali să doneze dacă au un smartphone pe care nu-l mai folosesc. De asemenea, primarul a anunțat că în unele părți ale comunei va fi WI-FI gratuit pentru elevii care au telefoane, dar nu au Internet:

„DAA!
Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat!

Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online!

Am o veste bună și pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile: la sfârșitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat!

Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat Smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră!

Noi promitem că vom face poze și vă trimitem fiecăruia dintre voi bucuria și zâmbetul copilului norocos!”

DAA!Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la…

Publicată de Ciprian Robert Tamas pe Marţi, 5 mai 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase