EXCLUSIV | Ancheta în cazul accidentului grav în care a fost implicată Monica Macovei a fost blocată. Ultima decizie a procurorilor

EXCLUSIV | Ancheta în cazul accidentului grav în care a fost implicată Monica Macovei a fost blocată. Ultima decizie a procurorilor
Publicat: 20/10/2022, 18:57

Ancheta în cazul accidentului în care a fost implicată Monica Macovei, soldat cu rănirea gravă a unui motociclist, bate pasul pe loc după ce medicii nu ar fi fost de acord cu audierea victimei de către polițiști. Mai mult, nici expertizarea probelor ridicate de anchetatori nu ar fi început, deși au trecut aproape două săptămâni de la accident.

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost implicată, în 8 octombrie, într-un grav accident de circulație, pe DN 39, între Mangalia și 2 Mai, după ce, într-o curbă, mașina de teren pe care o conducea s-a ciocnit cu o motocicletă. În urma impactului, motociclistul, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost rănit grav, fiind transportat, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Județean Constanța. Acesta era conștient, însă suferise fracturi deschise și o contuzie puternică în zona toracelui, motiv pentru care a fost internat în secția de Terapie Intensivă.

La scurt timp după producerea accidentului, Monica Macovei a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că incidentul s-a produs din vina bărbatului de pe motocicletă, care ar fi intrat pe contrasens.

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a mașinii, moment în care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul să își revină, de câteva ore încerc să obțin informații despre starea lui”, scria pe Facebook fostul ministru al Justiției, la câteva ore după accident.

Medicii nu au permis audierea motociclistului rănit

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că probele găsite ar contrazice varianta prezentată de Monica Macovei. Asta pentru că baia de ulei și radiatorul mașinii de teren s-au spart în momentul impactului, iar lichidul din interior s-a scurs pe asfalt, or, atât petele de ulei, cât și urmele de apă din vasul de expansiune au fost găsite exclusiv pe sensul de mers al motociclistului.

Inițial, polițiștii din Mangalia au deschis un dosar de cercetare in rem, pentru fapta de vătămare corporală din culpă. Ulterior, ancheta a fost mutată la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Serviciul Poliției Rutiere. De atunci, însă, cercetările s-au blocat.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta nu a putut avansa pentru că medicii Spitalului Județean Constanța nu ar fi permis audierea motociclistului, din cauză stării de sănătate a acestuia.

Sursele citate au precizat că abia acum procurorul de caz a dispus realizarea expertizei tehnice a urmelor ridicate de la fața locului, pentru a se stabili, oficial, care dintre cei doi conducători auto a depășit axul drumului și a ajuns pe contrasens.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...