„Fantoma albă” care a coordonat acțiunile din 10 august a cerut să iasă la pensie din cauza corupției din Jandarmerie. „Modul de conducere a Jandarmeriei Române este bazat pe o cleptocrație avidă, grețoasă!”

„Fantoma albă” care a coordonat acțiunile din 10 august a cerut să iasă la pensie din cauza corupției din Jandarmerie. „Modul de conducere a Jandarmeriei Române este bazat pe o cleptocrație avidă, grețoasă!”
sursa/mediafax foto
Publicat: 14/02/2022, 16:02
Actualizat: 14/02/2022, 16:04

Șeful Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, colonelul Răzvan Cătălin Paraschiv, cunoscut și drept „Fantoma în alb” după ce a coordonat evenimentele violente care au avut loc, în București, la data de 10 august 2018, a cerut să fie pensionat după ce a invocat faptul că onoarea instituției este pătată de corupția generalizată. 

Colonelul Cătălin Paraschiv a fost poreclit de presă „Fantoma în alb” după ce, în timpul protestului din data de 10 august 2018 a fost filmat în mai multe ipostaze, înclusiv în timp ce lua cu forța telefonul unui jurnalist care transmitea live pe Facebook.

Ulterior, ofițerul nu a fost pus sub acuzare de procurorii militari care au investigat modul în care a fost organizată intervenția din Piata Victoriei, unde avea loc așa numitul „miting al diasporei”. În plus, acesta a dat în judecată Jandarmeria Română după ce s-a dispus detașarea lui la Unitatea de Pază de la Centrala Cernavodă.

Anul acesta, în data de 27 ianuarie, colonelul Parachiv a solicitat să fie scos la pensie cu data de 15 februarie, după ce a invocat, ca motiv, textul de lege care vorbește despre faptul că, printre îndatoririle care revin cadrelor militare este să prețuiască „onoarea și gloria de luptă ale forțelor armate ale României, ale armei și unității din care fac parte precum și demnitatea gradului și uniformei militare pe care le poartă”.

Conducerea IGJR, acuzată de „arivism și ambiție egoistă”

În acest sens, în documentul transmis șefului Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Alin Mastan, ofițerul a vorbit despre corupția generalizată de la nivelul instituției, oportunismul politic și abuzuile îndreptate împotriva angajaților.

„Motivarea în fapt a demersului meu se referă la următoarele aspecte:

  • În ultima perioadă de timp, modul de conducere a Jandarmeriei Române este bazat pe cleptocrație, o cleptocrație avidă, grețoasă, născută din cel mai pur oportunism politic, iar nedreptatea și inechitatea este inoculată psihic, ducând cu gândul la experimente psihologice de laborator, menite să scoată în relief rezistența militară, instabilitatea, fragmentarea structurii și ierarhiei valorice. Funcția socială a valori este fracturată de arivismul și ambiția egoistă a comenzii Jandarmeriei Române.
  • Lipsa soluțiilor față de problemele subordonaților (aduse la cunoștință prin nenumărate rapoarte), dezinteresul total, duce la concluzia că nu sunteți interesat de rezolvarea lor și aici mă refer la (enumerarea este cu titlu de exempu): drepturile specialiștilor, drepturile cadrelor militare privins asigurarea asistenței medicale, soluționarea unui posibil incident de securitate, semnalările repetate privind încălcarea reglementărilor în domeniul resurselor umane, neconcordanțe legislative cu privire la documentele de cooperare și competențele Ministerului Afacerilor Interne, dezinteresul pentru asigurarea unui nivel operațional ridicat.
  • În loc de epilog … apreciez la justa valoare cel mai recent gest de a trimite ofițeri cu grad inferior să cerceteze pe comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”.

Colonelul Cătălin Paraschiv, denumit „fantoma albă„ după protestul Diasporei din 10 august 2018 a este cel care a coordonat în teren intervențiile violente ale jandarmilor din subordine față de manifestanți.

Jandarmii au fost atunci acuzați inclusiv de lovirea nejustificată a mai multor persoane, inclusiv jurnaliști români și străini aflați în timpul serviciului.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață