Florin Cîțu îi asigură pe clienții City Insurance că nu vor avea de suferit

Florin Cîțu îi asigură pe clienții City Insurance că nu vor avea de suferit
Publicat: 18/09/2021, 15:12
Actualizat: 18/09/2021, 15:13

Florin Cîţu a vorbit sâmbătă despre probleme apărute la compania de asigurări City Insurance. Premierul asigură că niciun client nu va avea de suferit.

Florin Cîţu a declarat sâmbătă că aşteaptă analiza specialiştilor în ceea ce priveşte falimentul City Insurance.

„Există un reglementator…. Mă voi asigura că toţi clienţii nu vor avea de suferit. Vreau să văd evaluarea celor de la ASF… falimentul este parte din capitalism, trebuie să aflăm dacă nu a fost ascuns, dacă nu a fost o fraudă… nu am astfel de informaţii… Există un fond de garantare care va asigura că nici un client nu va pierde poliţa de asigurare”, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât vineri să constate starea de insolvență a liderului pieței RCA City Insurance și să îi retragă autorizația de funcționare. Compania se îndreaptă spre faliment.

„Pentru protejarea asiguraţilor, Consiliul A.S.F. a decis: retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, constatarea stării de insolvenţă a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., astfel cum este definită de art. 5 alin. (1) pct. 31 lit. a) şi lit. b) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi promovarea de către A.S.F. a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii, conform dispoziţiilor art. 249 din legea referită”, se precizează în document.