Fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, reținut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de înșelăciune (VIDEO)

Fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, reținut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de înșelăciune (VIDEO)
Laurențiu Baranga, acuzat că și-a falsificat diploma de bacalaureat, va fi judecat în arest la domiciliu / Sursă Foto: Captură, G4MEDIA, Youtube
Publicat: 11/10/2020, 07:42
Actualizat: 11/10/2020, 08:07

Fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), Laurentiu Baranga, a fost reținut pentru 24 de ore, în urma audierilor care au avut loc – sâmbătă – la sediul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) și s-au întins pe parcurusl a mai multe ore. Acesta este acuzat de înșelăciune.

Laurențiu Baranga a demisionat joi, 8 octombrie, iar demisia sa a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Poliția Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au făcut, sâmbătă, percheziții la domiciliul acestuia din Râmnicu-Vâlcea.

Baranga este acuzat că a depus la dosarul de angajare documente falsificate, inducând în eroare mai multe instituții publice.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente”, au spus reprezentanții Poliției Române, citați de Mediafax.

Polițiștii precizează că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată, respectiv Laurențiu Baranga, a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Laurențiu Baranga a obținut diploma de Bacalaureat la 32 de ani

Laurențiu Baranga a obținut diploma de bacalaureat la 32 de ani, în 1999, ca absolvent al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din București, relatează Digi 24.

După nouă ani a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în 2011 a obținut titlul de doctor în management la Universitatea Valahia din Târgoviște, județul Dâmbovița.

Fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga

El a fost numit președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în data de 4 septembrie 2020.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Vezi AICI CV-ul lui Laurențiu Baranga.

Primarul care a sărbătorit câștigarea alegerilor cu lăutari anunță că are COVID-19: „Am prezentat simptome de răceală”

Primarul din comuna Crevedia, județul Dâmbovița, Florin Petre, a fost confirmat cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor Digi 24, atunci când a câștigat alegerile, edilul a organizat o petrecere cu lăutari la care au participat zeci de persoane.

FOTO & VIDEO: Youtube/Dan Tapalagă (G4media.ro)

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult