Gabriela Firea dă asigurări că școlile bucureștene vor începe în condiții de siguranță: „Ne-am pregatit si o vom face în continuare pentru ca elevii sa vină la școală fără grija îmbolnavirii”

Gabriela Firea dă asigurări că școlile bucureștene vor începe în condiții de siguranță: „Ne-am pregatit si o vom face în continuare pentru ca elevii sa vină la școală fără grija îmbolnavirii”
Gabriela Firea, dă asigurări că școlile bucureștene vor începe în condiții de siguranță
Publicat: 09/09/2020, 13:31
Actualizat: 06/04/2021, 16:05

Primarul General al Capitalei a dat asigurări că școlile bucureștene vor începe în condiții sigure, că axestea vor fi igienizate în mod constant și că se vor respecta toate normele în vigoare. Aflată la o școală din sectorul 1, însoțită de primarul Daniel Tudorache și de directorul unității de învățământ, Gabriela Firea a descris cum se va face triajul începând cu 14 septembrie.

„Suntem la o şcoală din Bucureşti. Vrem să verificăm cum se va realiza triajul, luni dimineaţă. Copiii deja vin să vadă cum a fost pregătită şcoala şi ce se va întâmpla, practic, luni. Vrem să îi asigurăm şi pe copii, şi pe părinţi, şi pe cadrele didactice că vor avea toate condiţiile pentru această perioadă, astfel încât învăţământul să se poată desfăşura în bune condiţii şi atunci când se va putea învăţa fizic, în clase, dar şi pentru perioada de online sau pentru perioadele care vor presupune şi prezenţă fizică, şi învăţământ online”, a spus Gabriela Firea, care a făcut un tur al școlii, prezentând punctele în care copiii se vor dezinfecta pe mâini, punctele în care le va fi luată temperatura, dar și băncile în care vor sta, la distanță unii de alții.

De asemenea, Gabriela Firea a menționat că elevii cu simptome de Covid vor beneficia de testare imediată din partea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti va asigura testarea imediată.

„De asemenea, pentru profesori, învăţători şi personalul auxiliar, Primăria Capitalei pune la dispoziţie teste gratuite, şi în această perioadă pot să vină deja la laboratoarele noastre pentru testare”, a precizat primarul General.

Daniel Tudorache: Toți elevii și profesorii din Sectorul 1 vor avea tablete performante, cu conexiune la internet, pentru a putea face școala online

În același timp, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache a anunțat că pentru învățarea online, elevii și cadrele didactice din Sector vor primi tablete.

„Așa cum am promis, la începutul noului an școlar, TOȚI elevii și profesorii din Sectorul 1 vor avea tablete performante, cu conexiune la internet, pentru a putea face școala online. Asigurate de primărie.

O grijă deosebită acordăm și siguranței sanitare. Toate școlile primesc în aceste zile materiale de protecție specifice acestei perioade de pandemie: măști, dezinfectant de mâini, dezinfectant de suprafețe.

Acesta este răspunsul pe care îl dăm unui guvern incompetent, care nu a știut să facă altceva decât să transfere responsabilitatea începerii anului școlar către părinți, profesori și primării.

Nu în ultimul rând, acesta este răspunsul pe care îl dăm copiilor, părinților și dascălilor, care se întreabă îngrijorați, pe bună dreptate, dacă suntem gata pentru educație în plină pandemie: da, Sectorul 1 este pregătit!”, a scris Daniel Tudorache pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...