GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu: „Am semnale foarte proaste din țară. Unele primării nu au bani. Guvernul s-a spălat pe mâini!”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu: „Am semnale foarte proaste din țară. Unele primării nu au bani. Guvernul s-a spălat pe mâini!”
GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu: „Am semnale foarte proaste din țară. Unele primării nu au bani. Guvernul s-a spălat pe mâini!”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că are semnale proaste din teritoriu, unde unele primării nu au bani pentru a face față valului de Covid-19. „Guvernul s-a spălat pe mâini”, acuză Tăriceanu.

„Trebuia să meargă la clasa pregătitoare, fiul meu cel mic și am decis să rămână la grădiniță. Riscurile pe care le văd, generate de haosul din școli, m-a făcut să iau această decizie.

Am vorbit cu diferite persoane care au copii la școală, am aflat că la clasa a șaptea orele încep la 13 și se termină la 18-19. Cum vor rezista copiii atâtea ore cu masca pe față?

O să se ajungă la vorba mea: să se reducă numărul de materii, astfel încât copiii să poată să stea cel mult trei ore la școală, clasele să nu mai aibă 33 de elevi, cum am auzit, ci 15 elevi în clasă, ca riscul de îmbolnăvire să fie cât mai mic.â

„Guvernul s-a spălat pe mâini

În Capitală, situația e mai bună decât în țară, datorită primăriilor, dar ce se întâmplă în țară? Am semnale foarte proaste. Nu au posibilitate. Guvernul, după ce s-a angajat că va livra măști, dezinfectanți și tablete, s-a spălat pe mâini.

Agenda politică a lui Orban și Iohannis prevalează în fața oricăror alte considerente. Nu puteam să amâne școala.

Am aflat deja că sunt școli deja închise din cauza îmbolnăvirilor Covid. Spuneam că și Iohannis și guvernul au doar o logică electorală, vor cu orice preț alegerile pe 27, amânarea începerii școlilor ar fi fost corelat cu organizarea datei alegerilor pe 27. Nu ar mai fi avut nicio logică.

Evident că ar fi fost necesară o discuție între minister și sindicatele din învățământ. Solicitarea pentru unii profesori care să predea un număr dublu de ore nu ar fi fost respinsă, ci remunerată. Dar nu am auzit o asemenea discuții între guvern și minister.

Organizarea alegerilor, singurul obiectiv al Guvernului

Actualul guvern și președintele nu au decât preocuparea organizării alegerilor cât mai repede, cu orice preț, indiferent de îmbolnăvirea copiilor, profesorilor, părinților. Există un cinism care pe mine mă îngrijorează, mă surprinde.

Unele școli sunt mai pregătite, dar în privința învățământului online, am văzut la mine în casă cum se desfășoară: și băiatul mijlociu și cel mic, am văzut învățământul online.

Pentru mine, care am fost 12 ani în învățământ, este clar că învățământul online nu poate să suplinească contactul direct între elev și profesor. Poate fi complementar, dar nu poate să înlocuiască învățământul direct.

Nu știu, poate în timp, când vor elabora lecții pentru online…Dar acum nu este nimeni pregătit pentru învățământul online.

„Se fac experimente școlare pe copii”

Sunt experimente care se fac. Nu cred că merită copiii să se facă experimente pe ei. Suntem îngrijorați în legătură cu viitorul copiilor noștri.

Eu cred că niște reguli minimale de protecție sanitară trebuie respectate. Sigur că aceste reguli trebuie să fie gândite cu realism. Dacă noi, adulții, nu suportăm purtarea măștii în timp îndelungat. Și eu încerc zilnic să port masca și reprezintă o dificultate, nu poți să vorbești. Mai ales la școală profesorii trebuie să vadă copiii. Eu înțeleg că trebuie respectate regulile, sanitare, de igienă, care să ne ferească de contaminare cu coronavirus.

Dar părinții sunt conștienți că unor copii foarte mici, de la clasele primare sau grădiniță, nu le poți pretinde un comportament de adolescent. Eu îi înțeleg. Părinții au o reală problemă. M-am întâlnit cu foarte mulți care sunt foarte îngrijorați. Până la urmă ajungem la ideea cu care începusem: trebuia școala amânată până când riscul de infectare ajungea să fie cât mai mic”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la GÂNDUL LIVE.

Ce decizie au luat șefii de la PRO TV după ce Viviana Sposub și George...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Horoscop Neti Sandu 25 septembrie – O zodie are mare noroc la bani astăzi
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
BOMBĂ în cazul Caracal! Dincă o să fie omorât și ... Mărturisiri ȘOC! E strigător...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Reacția unei femei care a aflat prin SMS că are Covid-19, deși era sănătoasă. Câți...
Ce decizie au luat șefii de la PRO TV după ce Viviana Sposub și George...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ULTIMĂ ORĂ! Guvernul a decis. Aceste MĂSURI se prelungesc până la sfârșitul anului
Durere mare pentru Florin Salam! Veste tristă despre fratele lui, care se află de două...
Prognoza meteo iarnă 2020-2021: Când vin ninsorile în România?
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
×

Urmăriți Gândul LIVE Tragedie la Suceava. O tânără de 21 de ani a murit, iar o alta de 19 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce mașina în care se aflau a intrat direct într-o betonieră.Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la Primăria Capitalei, se află printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Vineri, 25 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide