GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB: „Există unele școli care nu sunt suficient de dotate tehnologic pentru lecțiile online”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB: „Există unele școli care nu sunt suficient de dotate tehnologic pentru lecțiile online”
GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB: „Sunt unele școli care nu sunt suficient de dotate tehnologic pentru lecțiile online”

Marina Manea, inspector general adjunct ISMB, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cazul părintelui care a vrut să își ducă fiica la școală fără mască, în București. Aceasta a reamintit însă și de lipsurile unora din unitățile de învățământ, care sunt nepregătite pentru a face față școlarizării online, în vreme de pandemie.

„Da. Am ascultat și eu mai devreme materialul dvs. E regretabil că lucrurile acestea se întâmplă și știm asta: unitățile de învățământ ne transmit petiții de la părinți care vor accesul copiilor în școală fără mască.

Știm foarte bine că ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării prevede acest lucru, obligativitatea măștii, pentru elevii din ciclul primar până sus.

Dacă m-ați întreba pe mine, în mod evident aș încerca să comunic cu respectivul părinte, să înțeleagă că dincolo de sănătatea proprie vorbim și de sănătatea celorlalți.

Purtatul măștii și înregistrarea lecțiilor, dificile pentru unii profesori

Lucrurile acestea au fost deja normate, cu școala online. Există o reglementare în sensul înregistării lecțiilor. Sigur că în privința profesorilor, atât purtatul măștii cât și înregistrarea lecțiilor și felul în care profesorul se raportează la aceste situații ține foarte tare de gândirea profesorului. Dar trebuie să ne raportăm la niște reguli, mai ales în acest context.

Școala online ține de foarte mulți factori. Am avut ore cu o clasă a 9-a în sistem hibrid. Din păcate nu i-am putut auzi, deoarece la școala unde predau, un colegiu mare, național, nu avem un sistem de sonorizare potrivit. Îmi adresau întrebări, dar nu îi puteam auzi în mod concret. Sunt însă unități foarte bine dotate.

„Ora a fost foarte plăcută, dar nu avem sonorizare pentru cei de acasă”

Ora a fost foarte plăcută pentru cei din clasă, dar sunt convinsă că da, din partea elevilor de acasă, faptul că nu au putut să mă salute, decât scriindu-mi, produce oarecare nemulțumiri. Voi gândi cum ne vom putea descurca să existe acel sistem de sonorizare.

ISMB nu este în carantină. Avem un coleg suspect de Covid-19, așteaptă rezultatul testului. Vă vorbesc chiar din birou. Activitatea cu publicul este însă online, de la starea de urgență. Ieri am dezinfectat instituția la ora 16.00.

Fără a fi vorba de a pasa vreo responsabilitate, este mai mult decât clar să sunt unele unități de învățământ care nu sunt dotate tehnologic pentru a face față corespunzător acestei lecții difuzate din sala de clasă acasă. Sperăm ca autoritățile locale vor remedia asta cât se poate de repede, sunt în curs achiziții. Min. Educației a dispus acea finanțare europeană și putem face proiecte europene pentru mijloace tehnologice și echipamente sanitare, dar procesul implică totuși o durată”, a declarat Marina Manea la GÂNDUL LIVE.

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
APOCALIPSA ZODIILOR. Vine o zi grea – horoscop complet 22 septembrie
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
A rămas cu 'zâna' la vedere! Andreea Marin, gafă uriașă când a coborât din mașină....
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide