GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB: „Există unele școli care nu sunt suficient de dotate tehnologic pentru lecțiile online”

GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB: „Există unele școli care nu sunt suficient de dotate tehnologic pentru lecțiile online”
GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB: „Sunt unele școli care nu sunt suficient de dotate tehnologic pentru lecțiile online”
Publicat: 15/09/2020, 13:50
Actualizat: 15/09/2020, 15:54

Marina Manea, inspector general adjunct ISMB, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cazul părintelui care a vrut să își ducă fiica la școală fără mască, în București. Aceasta a reamintit însă și de lipsurile unora din unitățile de învățământ, care sunt nepregătite pentru a face față școlarizării online, în vreme de pandemie.

„Da. Am ascultat și eu mai devreme materialul dvs. E regretabil că lucrurile acestea se întâmplă și știm asta: unitățile de învățământ ne transmit petiții de la părinți care vor accesul copiilor în școală fără mască.

Știm foarte bine că ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării prevede acest lucru, obligativitatea măștii, pentru elevii din ciclul primar până sus.

Dacă m-ați întreba pe mine, în mod evident aș încerca să comunic cu respectivul părinte, să înțeleagă că dincolo de sănătatea proprie vorbim și de sănătatea celorlalți.

Purtatul măștii și înregistrarea lecțiilor, dificile pentru unii profesori

Lucrurile acestea au fost deja normate, cu școala online. Există o reglementare în sensul înregistării lecțiilor. Sigur că în privința profesorilor, atât purtatul măștii cât și înregistrarea lecțiilor și felul în care profesorul se raportează la aceste situații ține foarte tare de gândirea profesorului. Dar trebuie să ne raportăm la niște reguli, mai ales în acest context.

Școala online ține de foarte mulți factori. Am avut ore cu o clasă a 9-a în sistem hibrid. Din păcate nu i-am putut auzi, deoarece la școala unde predau, un colegiu mare, național, nu avem un sistem de sonorizare potrivit. Îmi adresau întrebări, dar nu îi puteam auzi în mod concret. Sunt însă unități foarte bine dotate.

„Ora a fost foarte plăcută, dar nu avem sonorizare pentru cei de acasă”

Ora a fost foarte plăcută pentru cei din clasă, dar sunt convinsă că da, din partea elevilor de acasă, faptul că nu au putut să mă salute, decât scriindu-mi, produce oarecare nemulțumiri. Voi gândi cum ne vom putea descurca să existe acel sistem de sonorizare.

ISMB nu este în carantină. Avem un coleg suspect de Covid-19, așteaptă rezultatul testului. Vă vorbesc chiar din birou. Activitatea cu publicul este însă online, de la starea de urgență. Ieri am dezinfectat instituția la ora 16.00.

Fără a fi vorba de a pasa vreo responsabilitate, este mai mult decât clar să sunt unele unități de învățământ care nu sunt dotate tehnologic pentru a face față corespunzător acestei lecții difuzate din sala de clasă acasă. Sperăm ca autoritățile locale vor remedia asta cât se poate de repede, sunt în curs achiziții. Min. Educației a dispus acea finanțare europeană și putem face proiecte europene pentru mijloace tehnologice și echipamente sanitare, dar procesul implică totuși o durată”, a declarat Marina Manea la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
A MURIT! Marcel Pavel e distrus: 'Of, Dumnezeule'
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
Ce a făcut Petrică Cercel pentru cei trei copii ai săi, înainte de a muri....
Gigi Becali a primit o lovitură de proporții! Patronul FCSB riscă să piardă o sumă...
A murit Dorin Anastasiu. Cântărețul avea 78 de ani, luase un trofeu major alături de...
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Simptomele COVID-19 în cazul copiilor. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe...
A MURIT! Marcel Pavel e distrus: 'Of, Dumnezeule'
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
ȘOC! Andreea Marin, ce GAFĂ! Greșeala uriașă din ultima fotografie
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A murit. Este doliu în lumea presei
10 milioane de oameni vor muri! Catastrofa care ne va lovi crunt. E cumplit ce...
Monarhia se află în PERICOL! Regina Elisabeta a comis o greșeală fatală. Este război total...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...