GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB: „Există unele școli care nu sunt suficient de dotate tehnologic pentru lecțiile online”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB: „Există unele școli care nu sunt suficient de dotate tehnologic pentru lecțiile online”
GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB: „Sunt unele școli care nu sunt suficient de dotate tehnologic pentru lecțiile online”

Marina Manea, inspector general adjunct ISMB, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cazul părintelui care a vrut să își ducă fiica la școală fără mască, în București. Aceasta a reamintit însă și de lipsurile unora din unitățile de învățământ, care sunt nepregătite pentru a face față școlarizării online, în vreme de pandemie.

„Da. Am ascultat și eu mai devreme materialul dvs. E regretabil că lucrurile acestea se întâmplă și știm asta: unitățile de învățământ ne transmit petiții de la părinți care vor accesul copiilor în școală fără mască.

Știm foarte bine că ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării prevede acest lucru, obligativitatea măștii, pentru elevii din ciclul primar până sus.

Dacă m-ați întreba pe mine, în mod evident aș încerca să comunic cu respectivul părinte, să înțeleagă că dincolo de sănătatea proprie vorbim și de sănătatea celorlalți.

Purtatul măștii și înregistrarea lecțiilor, dificile pentru unii profesori

Lucrurile acestea au fost deja normate, cu școala online. Există o reglementare în sensul înregistării lecțiilor. Sigur că în privința profesorilor, atât purtatul măștii cât și înregistrarea lecțiilor și felul în care profesorul se raportează la aceste situații ține foarte tare de gândirea profesorului. Dar trebuie să ne raportăm la niște reguli, mai ales în acest context.

Școala online ține de foarte mulți factori. Am avut ore cu o clasă a 9-a în sistem hibrid. Din păcate nu i-am putut auzi, deoarece la școala unde predau, un colegiu mare, național, nu avem un sistem de sonorizare potrivit. Îmi adresau întrebări, dar nu îi puteam auzi în mod concret. Sunt însă unități foarte bine dotate.

„Ora a fost foarte plăcută, dar nu avem sonorizare pentru cei de acasă”

Ora a fost foarte plăcută pentru cei din clasă, dar sunt convinsă că da, din partea elevilor de acasă, faptul că nu au putut să mă salute, decât scriindu-mi, produce oarecare nemulțumiri. Voi gândi cum ne vom putea descurca să existe acel sistem de sonorizare.

ISMB nu este în carantină. Avem un coleg suspect de Covid-19, așteaptă rezultatul testului. Vă vorbesc chiar din birou. Activitatea cu publicul este însă online, de la starea de urgență. Ieri am dezinfectat instituția la ora 16.00.

Fără a fi vorba de a pasa vreo responsabilitate, este mai mult decât clar să sunt unele unități de învățământ care nu sunt dotate tehnologic pentru a face față corespunzător acestei lecții difuzate din sala de clasă acasă. Sperăm ca autoritățile locale vor remedia asta cât se poate de repede, sunt în curs achiziții. Min. Educației a dispus acea finanțare europeană și putem face proiecte europene pentru mijloace tehnologice și echipamente sanitare, dar procesul implică totuși o durată”, a declarat Marina Manea la GÂNDUL LIVE.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Anna Lesko, ipostaze incendiare cu Bogdan Mocanu! S-a lăsat pipăită de bărbat în timp...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
Cel puțin doi morți și zece răniți după ce o mașină a intrat în mulțime...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Când vom da nas în nas cu EXTRATEREȘTRII! Cercetătorii au publicat anul exact. Mai avem...
Pe ce dată pică Paştele în 2021: SURPRIZĂ MARE! De mult nu a mai fost...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Celebra fasole cu ciolan. Cum preparăm rețeta tradițională chiar de ziua României?
Inchide