GÂNDUL LIVE. Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu: „La nivelul guvernului lucrurile sunt pierdute de sub control” / „În România sunt doi politicieni care mint cum respiră”

GÂNDUL LIVE. Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu: „La nivelul guvernului lucrurile sunt pierdute de sub control” / „În România sunt doi politicieni care mint cum respiră”
GÂNDUL LIVE. Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu: „La nivelul guvernului lucrurile sunt pierdute de sub control” / „În România sunt doi politicieni care mint cum respiră”
Publicat: 17/09/2020, 13:00
Actualizat: 17/09/2020, 14:08

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre candidatura sa împotriva Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan. Fostul președinte al României a acuzat-o din nou pe Firea de „minciună vizuală, bine servită de toate televiziunile”.

„Indiscutabil, având în vedere că la nivelul guvernului lucrurile sunt pierdute de sub control, nu au putut să ne dea la timp soluțiile credibile, e clar că în acest moment e dependent de fiecare dintre noi dacă se va infecta sau nu.

Asta înseamnă respectarea acestor măsuri pe care ni le spune dl. președinte. Unii respectă, alții nu, igiena personală, colectivitățile, masca, distanța socială.

Băsescu: „Firea fraudează alegerile prin minciună vizuală”

În București mai e o problemă cu igiena. Doamna Firea nu dă apă caldă, igiena nu se poate face la copii fără apă caldă. Trăim într-o lume iluzorie, unde Bucureștiul arată cum vrea doamna Firea. Arată cu apă caldă, cu trafic lejer. Deci se fraudează alegerile prin minciună vizuală, bine servită de toate televiziunile, trebuie să recunoaștem.

Sunt doi politicieni în România care mint cum respiră: Victor Viorel Ponta și Gabriela Firea. Mi-e greu să găsesc oameni care să mintă cu atâta tupeu.

După fotografiile cu soțul dânsei și cu soțul, ne spune că banca era poartă. Că sala de clasă e curtea școlii.

Aici nu mai discutăm de o responsabilitate individuală, ci de una guvernamentală și locală. Nu părinții au spus „deschidem școala”, ci guvernul, și trebuiau să facă sigur începutul de an școlar, în privința transmiterii bolii.

Aici este o responsabilitate guvernamentală. Responsabilitatea individuală revine când copiii au terminat școala și merg acasă.

Au fost primării care s-au implicat mai mult, mai puțin, care au avut bani mai mulți, care nu au avut bani de loc, primari care au luat tablete, pentru că au avut bani și au vrut voturi, avem zone în care avem internet, zone unde nu avem internet.

„Totul este un ghiveci”

Totul este un ghiveci. Nu poți să faci o evaluare. Impactul îl vom vedea peste două săptămâni. Numai că guvernul nu va avea nicio scuză dacă va fi o măsură rea. Avea evaluarea capacității primăriilor de a se implica.

Nici nu mă aștept, dar avem un cod penal care spune că a contribui la răspândirea bolilor e o faptă penală, ori dacă ai deschis școlile fără ca acest lucru să fie pregătit până la ultima școală, ai o responsabilitate penală, ai contribuit la răspândirea bolii.

Prostia asta pe care a scos-o propaganda liberală și pesedistă că mă retrag e o prostie fără margini. Doar cine nu mă cunoaște putea să creadă o asemenea minciună. Socoteala asta cu renunțarea lui Băsescu în favoarea lui Nicușor Dan… Ești cu un avion la viteză de croazieră la 11.000 de metri și oprești avionul…

Televiziunilor le place să … uitați-vă ce propagandă proFirea e la toate televiziunile. Sunt mulți bani publici băgați în campaniile doamnei Firea. Cum sunt mulți bani publici băgați la Nicușor, pentru promovarea lui, de către guvern. Ați văzut un al treilea candidat? În afară de Silviu Mânăstire la B1, nu vedem decât Firea și Nicușor trosnit de toată lumea.

Fostul președinte, despre „semnul prăbușirii democrației în România”

Vă aduceți aminte campania din 2009, când eram într-o luptă? Totuși, dădeau televiziunile un rezumat. Am făcut conferință despre ce vreau să fac, ce trebuie făcut cu gunoaiele, despre sistemul de încălzire, NICIO ȘTIRE. Dacă am vorbit de doamna Firea, nicio știre. Am răspuns la o întrebare despre Nicușor…Toate televiziunile plătite au preluat știrea cu atacul la Nicușor. E semnul prăbușirii democrației în România.

Doamna Firea are pe conștiință lucruri mult mai grave decât Nicușor. Și Nicușor Dan este penal cu traficul de influență. Dar doamna Firea cât este de penală?

De regulă am avut parte de trusturile media ostile. Dar acum nu e vorba de nicio ostilitate. Sunt chemat la emisiuni, dar nimeni nu transmite nicio știre despre programul pe București. E cel mai perfid mod de a bloca un candidat, în favoarea altuia. Dacă organizați dezbateri, sunt acolo!”, a declarat Traian Băsescu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cine o manipulează pe Diana Șoșoacă. Dezvăluirile fostului soț, Silvestru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore