GÂNDUL LIVE. O femeie care a găsit 10.000 de lei pe stradă a aplicat vorba „ce-am găsit al meu să fie”! Ce s-a întâmplat cu suma de bani – VIDEO

Redactor:
Alexandra Mortu

O femeie în vârstă de 55 de ani din Argeș a avut o surpriză de zile mari pe 19 octombrie când a găsit ca prin minune 10.000 de lei pe stradă! Deși găsise o sumă destul de mare, acesteia nici prind gând nu i-a trecut să o restituie proprietarului de drept.

„Captura” impresionantă a avut loc luni, pe 19 octombrie, când proprietara unui magazin a mers la un complex de bunuri pentru a-și cumpăra marfă, însă a scăpat lângă o mașină suma de 10.000 de lei fără să își dea seama.

A găsit 10.000 de lei pe stradă, dar n-aveam de gând să-iu returneze

Câteva momente mai târziu, când s-a întors în parcare în încercarea de a găsi banii, ia-i de unde nu-s. Cineva făcuse deja „curățenie” pe stradă.

O localnică din Costești, județul Argeș, zărise deja fișicul de bani pe care l-a însfășcat repede și l-a băgat în buzunar. Bucuria femeii n-avea să dureze mai mult, mai ales pe banii altuia, căci la câteva zile după s-a trezit cu polițiștii la ușă.

Autoritățile au reușit să o identifice pe făptașă datorită camerele de supraveghere instalate pe o clădire din apropierea locului unde a avut loc incidentul. Ulterior, suma de 10.000 de lei a fost recuperat de la femeia din Costești și înapoiată proprietarei de drept. Totuși, aceasta a scăpat de răspunderea penală întrucât a fost identificată la mai puțin de 10 zile de la comiterea faptei.

Sfaturile polițiștilor după incident

„Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune. Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor. Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în acelaţi loc cu codul PIN al acestora”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Anunț de ultimă oră despre Mihai Budeanu de la 3 Sud Est! Dumnezeu să-l aibă...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Pensionarii, în lacrimi! Veste teribilă chiar de 1 decembrie! Este DEZASTRU!
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
Un culturist kazah s-a căsătorit cu o păpușă sexuală: „Soție fericită, viață fericită”
Anunț de ultimă oră despre Mihai Budeanu de la 3 Sud Est! Dumnezeu să-l aibă...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
TOP 5 inventatori români care te fac mândru de țara ta, de Ziua Națională a...
GRANIŢE ÎNCHISE! Țara vecină cu România care a luat peste noapte o nouă decizie ȘOC....
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Cât de norocos ești în funcție de zodie în data de 1 decembrie. Schimbări benefice...
×
Inchide