După ce a stat mai mult de 34 de ani în închisoare, un bărbat din Florida a fost găsit NEVINOVAT! Cum a fost posibil

După ce a stat mai mult de 34 de ani în închisoare, un bărbat din Florida a fost găsit NEVINOVAT! Cum a fost posibil
Sursă Foto - Innocence Project of Florida
Publicat: 16/03/2023, 15:49
Actualizat: 16/03/2023, 15:51

Un bărbat care fusese condamnat la 40 de ani de închisoare pentru un jaf armat, a fost eliberat săptămâna aceasta, aflându-se că, de fapt, era nevinovat. El a stat în pușcărie mai mult de 34 de ani.

Un bărbat care a stat la închisoare mai mult de 34 de ani, după ce a fost condamnat la 400 de ani pentru jaf armat, a fost eliberat săptămâna aceasta, stabilindu-se că a fost condamnat pe nedrept.

„Nu mi-am pierdut niciodată speranța și am știut întotdeauna că această zi va veni”, a spus Sidney Holmes, care are acum 57 de ani, când a aflat că va fi liber.

Abia aștept să-mi îmbrățișez mama afară, pentru prima dată după mai bine 34 de ani”, a spus Sidney Holmes, potrivit CNN.

Bărbatul a sesizat o structură specială de examinare a condamnărilor din cadrul biroului procurorului din Broward în noiembrie 2020, spunând că este nevinovat de fapta din 1988, transmit autoritățile.

Sidney Holmes a fost arestat în octombrie 1988 în legătură cu jaful armat a două persoane, în fața unui magazin, faptă petrecută cu câteva luni înainte.

Acuzat că a fost șoferul a doi bărbați neidentificați care au comis jaful, el a fost condamnat la 400 de ani de închisoare în primăvara anului următor.

Innocence Project din Florida a început o nouă anchetă în cazul lui Holmes, iar constatările „au ridicat îndoieli rezonabile cu privire la vinovăția lui”.

„Circumstanțe ciudate” l-au pus pe Holmes în poziția de suspect, potrivit Innocence Project.

„Avea motive solide să-și susțină nevinovăția”

Una dintre cele două victime a descris mașina folosită la jaf ca fiind un Oldsmobile Cutlass maro.

După câteva săptămâni, fratele victimei a văzut o astfel de mașină în trafic și le-a transmis autorităților numărul de înmatriculare.

Mașina era înmatriculată pe numele lui Holmes, astfel, acuzatul avea un alibi, iar, în plus, mașina nu corespundea complet descrierii făcute de victimă.

„Nu au existat dovezi fizice sau științifice, nici martori care să să-l lege pe Holmes de jaf”, potrivit Innocence Project.

Holmes a fost identificat de una dintre victime după o a doua vizionare a unui set de fotografii, cu toate că la prima vizionare acesta nu a avut nicio reacție la imaginea cu Holmes, potrivit CNN.

Pe baza analizării recente a cazului, procurorii „au stabilit că Holmes avea motive solide să-și susțină nevinovăția, din cauza modului în care a devenit suspect și din cauza identificării defectuoase, care a fost principala dovadă împotriva lui la proces”, a transmis biroul procurorului.

Un judecător a aprobat luni cererea biroului procurorului și a Innocence Project de a anula sentința lui Holmes, iar după câteva ore bărbatul a ieșit din închisoare.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase