EXCLUSIV | Un bărbat din Vâlcea, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru 35 de litri de motorină cumpărată ”la negru”. Avocat: ”Am avut azi recursul în casație, e halucinantă speța!”

EXCLUSIV | Un bărbat din Vâlcea, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru 35 de litri de motorină cumpărată ”la negru”. Avocat: ”Am avut azi recursul în casație, e halucinantă speța!”
Publicat: 22/11/2022, 13:01
Actualizat: 22/11/2022, 13:04

Un bărbat a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare după ce a cumpărat 35 de litri de motorină, cu mai mulți ani în urmă, de la un mecanic de locomotivă. Curtea de Apel Pitești a decis că acesta trebuie să stea după gratii, prejudiciul fiind de 175 de lei.

Vâlceanul este reprezentat în instanță de avocatul Veronel Rădulescu, iar acesta – contactat de Gândul – a declarat în exclusivitate că această speță este ”halucinantă”.

39 de persoane au fost inculpate în acest dosar, fiind condamnate de Curtea de Apel Pitești după ce, pe fond, judecătoria le-a achitat. Bărbatul mai fusese condamnat, la trei ani de închisoare cu suspendare, iar acum – la vechea condamnare – se vor adăuga încă 2 ani de detenție.

Este, efectiv, halucinant ceea ce se întâmplă. Bărbatul a fost achitat, în primă instanță… Dar ar trebui să începem cu începutul. Au fost trimise în judecată 39 de persoane. Mecanici de locomotivă ar fi delapidat motorină, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei, respectiv 8.000 de euro.

Toți cei 39 de inculpați au fost condamnați. Cu executare, cu suspendare… Asta în condițiile în care, pe fond, judecătoria i-a achitat pe toți, iar Curtea de Apel Pitești – în trei termene – i-a condamnat pe toți.

Situația atipică a persoanei pe care am asistat-o astăzi (n.red. – 22 noiembrie 2022) este aceea că bărbatul, cu 15 ani în urmă, mai săvârșise o faptă. A fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Cursese tot termenul de reabilitare, făcuse și cerere de la instanță și nu numai că nu i-au luat în considerare, dar i-au dat acei trei ani plus doi ani în acest dosar, urmând ca pentru 35 de litri de motorină să facă cinci ani de închisoare. Motorina nu a delapidat-o el, că nu era mecanic de locomotivă, a cumpărat-o de la un mecanic de locomotivă”, precizează avocatul Veronel Rădulescu.

”Motorina nici măcar nu era motorină de locomotivă, era un combustibil rezidual”

Avocatul Veronel Rădulescu a mai declarat, pentru Gândul, că motorina pe care vâlceanul a cumpărat-o, cu mai mulți ani în urmă, de la mecanicul de locomotivă, era – conform expertizei efectuate – combustibil rezidual.

În tot acest scenariu absolut surprinzător intervine și starea de sănătate precară a bărbatului condamnat la 5 ani de închisoare pentru ”complicitate la delapidare”, suma totală fiind de 175 de lei.

Dar motorina nici măcar nu era motorină de locomotivă, era un combustibil rezidual. Erau niște reziduuri. Și s-a stabilit prin expertiză că era lichid rezidual. Omul ăsta are de executat 5 ani de închisoare, un om foarte bolnav care a făcut și un preinfarct aflându-se în închisoare.

E halucinantă speța! Era 5 lei litrul de motorină la vremea respectivă, iar 35 de litri de motorină înseamnă 175 de lei. Deci vorbim despre o presupusă complicitate la delapidarea sumei de 175 de lei. 

Am avut astăzi recursul în casație. Voi încerca să găsesc un remediu procesual, în continuare… Există dosare cu delapidare mare și există pedepse cu suspendare, dacă nu chiar și achitări, oricum pedepse mult mai mici”, a mai declarat avocatul Veronel Rădulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Cozmin Gușă: ”Devine clar înțelesul dictonului «Fiat iustitia, pereat mundus!»”

Analistul Cozmin Gușă a prezentat, pe pagina sa de socializare, acest caz, trăgând un semnal de alarmă și notând că – de aproximativ două decenii – scrie despre/analizează ”contribuția decisivă a justiției românești la îngroparea țării”.

Potrivit acestuia, ”marii corupți” au reușit să scape de pedeapsă, iar prejudiciile nu au fost recuperate, putându-se vorbi chiar despre ”mafiile organizate pentru devalizări, mafii ce au în componență procurori, judecători, lucrători în serviciile secrete”.

Un vâlcean dornic de un chilipir, om serios altfel și cu familie, a cumpărat la negru acum mai mulți ani 35 de litri de motorină de la un mecanic de locomotivă. Atunci prețul litrului de motorină la pompă era de 5 RON, omul nostru a cumpărat cu 4 RON, potlogăria a fost investigată, documentată și judecată timp de mai mulți ani, iar în final Curtea de Apel Pitești a dispus condamnarea sa la detenție de 5 ani pentru complicitate la delapidare. Prejudiciul a fost calculat la 175 RON, iar beneficiul condamnatului la 35 RON. (…)

Scriu de vreo 20 de ani despre contribuția decisivă a justiției românești la îngroparea țării, am tot analizat felul în care mereu prin mecanismele absconse au reușit să scape marii corupți, să nu se recupereze prejudiciile, cum corporațiile multinaționale au reușit să-și falimenteze concurenții naționali tot prin proceduri în justiție, nu mai vorbesc despre mafiile organizate pentru devalizări, mafii ce au în componență procurori, judecători, lucrători în serviciile secrete”, a notat analistul Cozmin Gușă în mediul online.

Cu cazul prezentat azi devine clar înțelesul dictonului din titlu, «Fiat iustitia, pereat mundus!» (Să se facă dreptate, de-ar fi să piară lumea), pe care trebuie să-l pricepem că justiția o (va) duce bine, iar cetățenii vor pieri individual sau în grupuri, ca amărâtul ce-a căutat un chilipir cu beneficiu ilegal de 35 RON, iar acum e pe cale să stea 5 ani după gratii, dacă nu va muri pe-acolo din cauza bolilor”

Cozmin Gușă


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Ce se întâmplă în Rusia după masacrul de la sala de concerte din Moscova. Bilanțul...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii