Gigi Becali a primit LOVITURA decisivă: Mirel Rădoi nu mai are voie să dea indicații de pe banca de rezerve

Gigi Becali a primit LOVITURA decisivă: Mirel Rădoi nu mai are voie să dea indicații de pe banca de rezerve
Publicat: 20/08/2015, 20:29
Actualizat: 21/08/2015, 08:22

Surse de la Casa Fotbalului au declarat pentru MEDIAFAX că, în conformitate cu decizia Comitetului Executiv, în timpul partidelor oficiale doar antrenorii principali și secunzii vor avea dreptul să se ridice de pe banca de rezerve și să dea indicații jucătorilor.

La finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF, președintele Răzvan Burleanu a explicat că un oficial care nu este antrenor principal sau secund poate fi sancționat cu suspendare între 4 și 6 meciuri dacă dă indicații în timpul jocului. „Decizia Comitetului Executiv nu e îndreptată împotriva lui Mirel Rădoi, modificarea de azi spune doar că indicațiile le pot da doar antrenorul principal și secunzii, deci de niciun alt oficial aflat pe bancă. Dacă un alt oficial se ridică sau dă indicații tehnice în cursul unui meci acesta este sancționat cu 4-6 etape de suspendare. Observatorul de joc și brigada de arbitri va menționa acest lucru în raport”, a spus Burleanu.

Președintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat că modificarea efectuată de Comitetul Executiv nu afectează gruparea roș-albastră în niciun fel. „Mirel Rădoi poate sta pe bancă în calitate de director sportiv. S-a modificat doar faptul că indicații de pe bancă pot da doar antrenorii principali, antrenorii secunzi, respectiv antrenorii cu portarii și directorii tehnici. Această decizie nu afectează Steaua în niciun fel”, a afirmat oficialul stelist.

Întrebat dacă FC Steaua îi va schimba funcția de director sportiv lui Mirel Rădoi, Argăseală a răspuns: „Nu. Mirel Rădoi are o funcție și are un contract”.

Conform site-ului FRF, articolul 59 din ROAF a fost modificat cu următorul paragraf: „Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar Directorul Tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați) antrenorul cu portarii va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului. Sancțiunea aplicată persoanelor care încalcă această prevedere va fi suspendare între 4 și 6 jocuri și penalitate, astfel: Liga I între 6.800 lei și 13.570 lei; Liga a II-a între 4.500 lei și 9.100 lei; Liga a III-a între 2.270 lei – 4.560 lei”.

În urma sancțiunii dictate de UEFA lui Mirel Rădoi, Comisia Tehnică din cadrul FRF a solicitat introducerea următorului punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de joi: „Dezbaterea și aprobarea propunerii Comisiei Tehnice cu privire la persoanele care se pot ridica de pe banca tehnică în timpul jocurilor oficiale”.

Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal este condusă de selecționerul Anghel Iordănescu și îi are în componență pe Marcel Pușcaș, Aurel Țicleanu, Zorislav Kovaci, Dan Apolzan, Sandu Tăbîrcă, Miodrag Belodedici, Ciprian Paraschiv, Jean Vlădoiu și Vlad Ungureanu.

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, a fost sancționat de UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu are licență de antrenor, a anunțat, luni, Comisia de Control, Etică și Disciplină a forului continental.

De asemenea, clubul Steaua București a fost amendat cu 50.000 de euro.

Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în această vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. El este la prima experiență de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deține licența Pro.

La cele patru meciuri disputate de Steaua în ediția 2015-2016 a Ligii Campionilor, cu Trencin și Partizan Belgrad, din turul II, respectiv III preliminar, Mirel Rădoi nu a participat la conferințele de presă, el fiind înlocuit de Massimo Pedrazzini, cel care deține licența Pro și este oficial antrenor principal al formației Steaua. În schimb, Mirel Rădoi a stat pe banca de rezervă și a acordat indicații jucătorilor steliști în timpul partidelor. asemenea unui antrenor principal.

În Liga I, Mirel Rădoi, care nu a promovat examenul de Bacalaureat, necesar înscrierii la Școala de Antrenori, participă la conferințele de presă și îndeplinește funcția de „principal”, chiar dacă nu are licența Pro și în organigrama clubului este înregistrat ca director sportiv. De altfel, Rădoi a recunoscut public faptul că în Liga I profită de o portiță regulamentară pentru a putea sta pe banca de rezerve în timpul meciurilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului