Imagini horror din Spitalul de Psihiatrie din Gura Văii: „Condițiile de viață sunt primitive și degradante”

Imagini horror din Spitalul de Psihiatrie din Gura Văii: „Condițiile de viață sunt primitive și degradante"

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți va declanșa o anchetă la Secția de Psihiatrie cronici din Gura Văii a Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin, după ce un ONG a sesizat faptul că pacienții sunt ținuți în condiții improprii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele 50 de persoane internate în Secția de Psihiatrie din Gura Văii a Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin sunt lipsite de cele mai elementare condiții de viață și de tratament, susțin reprezentanții Centrului de Resurse Juridice (CRJ), care au fost de două ori în vizită la unitatea medicală, anunțând că au constatat că în saloane sunt paturi ruginite cu „saltele vechi, degradate și murdare”, chiuvetele din băi nu funcționează, iar întreaga locație este „izolată, dezolantă și insalubră”.

Reprezentanții ONG-ului au întocmit un raport de monitorizare cu privire la situația din Secția de Psihiatrie din Gura Văii și l-au transmis instituțiilor de stat pentru a lua măsuri, adăugând că cel puțin 30 de pacienți sunt foști orfani ai căminului din Vînjulețu.

„Condițiile de viață sunt primitive și degradante. Saloanele sunt pavate cu ciment sau cu ciment acoperit cu linoleum învechit, degradat, sunt dotate cu paturi metalice, dispun de ferestre degradate și prevăzute cu gratii metalice. Unele saloane au noptiere metalice, degradate, insalubre. Paturile ruginite au saltele vechi, degradate și murdare. (…) Pacienții nu dispun de haine personale, majoritatea poartă aceleași haine timp de o săptămână, nu folosesc pijamele (dorm în aceleași haine pe care le poartă peste zi, timp de o săptămână). Fiecare etaj dispune de un grup sanitar dotat astfel: 3 posturi w.c. turcești, degradate, ruginite, 3 locuri de spălare. Nu există nici o separare între locurile de spălare, acestea sunt demarcate de câte o bordură de aproximativ 30 cm înălțime. Țevile, gresia, robineții sunt degradate, ruginite, avariate. La unul dintre grupurile sanitare atârnă un furtun, fără pară de duș. Nu există chiuvetă funcțională”, arată reprezentanții CRJ.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mehedinți au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că vor face verificări în urma aspectelor sesizate.

„Am primit un raport de monitorizare, raport pe care îl vom comunica și conducerii Spitalului Județean, și Consiliului Județean. Bineînțeles, vom face și noi verificări, iar aspectele ce vor fi constatate vor fi transmise, de asemenea, către Consiliul Județean și conducerea Spitalului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Codruța Vochescu, responsabil Relații cu Presa în cadrul DSP Mehedinți.

Centrul de Resurse Juridice a transmis raportul și conducerii Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, în subordinea căruia se află secția de cronici din Gura Văii, Consiliului Județean și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mehedinți (DGASPC), solicitându-le „intervenția de urgență pentru asigurarea accesului la servicii adecvate în comunitate”.

Mai mult, reprezentanții ONG-ului au arătat că au mai sesizat aceste aspecte autorităților mehedințene și în anul 2009, „fără ca vreo decizie care să conducă la integrarea în comunitate a acestor persoane să fi fost adoptată de către autoritățile locale competente”.

Managerul Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin și președintele Consiliului Județean Mehedinți nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere referitor la aspectele sesizate

NEWS ALERT. Primul mare transfer reuşit de CFR Cluj în această iarnă. Campioana României i-a...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească 4 milioane de...
Cristi Borcea a recunoscut că și-a lovit soția! De ce a bătut-o și ce filosofie...
Sunt obligați sau nu medicii de familie să îi înscrie pe pacienți în programul de...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Dacă te vaccinezi anti-Covid, primeşti marijuana gratis. Unde are loc campania
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
A apărut încă o tulpină a virusului covid-19. Sute de mii de români vor fi...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
Un TATĂ i-a Pregătit Fetiței Lui MORMÂNTUL Și O Duce Acolo Zilnic. DE CE Face...
Inchide