Imagini horror din Spitalul de Psihiatrie din Gura Văii: „Condițiile de viață sunt primitive și degradante”

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți va declanșa o anchetă la Secția de Psihiatrie cronici din Gura Văii a Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin, după ce un ONG a sesizat faptul că pacienții sunt ținuți în condiții improprii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele 50 de persoane internate în Secția de Psihiatrie din Gura Văii a Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin sunt lipsite de cele mai elementare condiții de viață și de tratament, susțin reprezentanții Centrului de Resurse Juridice (CRJ), care au fost de două ori în vizită la unitatea medicală, anunțând că au constatat că în saloane sunt paturi ruginite cu „saltele vechi, degradate și murdare”, chiuvetele din băi nu funcționează, iar întreaga locație este „izolată, dezolantă și insalubră”.

Reprezentanții ONG-ului au întocmit un raport de monitorizare cu privire la situația din Secția de Psihiatrie din Gura Văii și l-au transmis instituțiilor de stat pentru a lua măsuri, adăugând că cel puțin 30 de pacienți sunt foști orfani ai căminului din Vînjulețu.

„Condițiile de viață sunt primitive și degradante. Saloanele sunt pavate cu ciment sau cu ciment acoperit cu linoleum învechit, degradat, sunt dotate cu paturi metalice, dispun de ferestre degradate și prevăzute cu gratii metalice. Unele saloane au noptiere metalice, degradate, insalubre. Paturile ruginite au saltele vechi, degradate și murdare. (…) Pacienții nu dispun de haine personale, majoritatea poartă aceleași haine timp de o săptămână, nu folosesc pijamele (dorm în aceleași haine pe care le poartă peste zi, timp de o săptămână). Fiecare etaj dispune de un grup sanitar dotat astfel: 3 posturi w.c. turcești, degradate, ruginite, 3 locuri de spălare. Nu există nici o separare între locurile de spălare, acestea sunt demarcate de câte o bordură de aproximativ 30 cm înălțime. Țevile, gresia, robineții sunt degradate, ruginite, avariate. La unul dintre grupurile sanitare atârnă un furtun, fără pară de duș. Nu există chiuvetă funcțională”, arată reprezentanții CRJ.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mehedinți au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că vor face verificări în urma aspectelor sesizate.

„Am primit un raport de monitorizare, raport pe care îl vom comunica și conducerii Spitalului Județean, și Consiliului Județean. Bineînțeles, vom face și noi verificări, iar aspectele ce vor fi constatate vor fi transmise, de asemenea, către Consiliul Județean și conducerea Spitalului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Codruța Vochescu, responsabil Relații cu Presa în cadrul DSP Mehedinți.

Centrul de Resurse Juridice a transmis raportul și conducerii Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, în subordinea căruia se află secția de cronici din Gura Văii, Consiliului Județean și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mehedinți (DGASPC), solicitându-le „intervenția de urgență pentru asigurarea accesului la servicii adecvate în comunitate”.

Mai mult, reprezentanții ONG-ului au arătat că au mai sesizat aceste aspecte autorităților mehedințene și în anul 2009, „fără ca vreo decizie care să conducă la integrarea în comunitate a acestor persoane să fi fost adoptată de către autoritățile locale competente”.

Managerul Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin și președintele Consiliului Județean Mehedinți nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere referitor la aspectele sesizate

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte