Imagini horror din Spitalul de Psihiatrie din Gura Văii: „Condițiile de viață sunt primitive și degradante”

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți va declanșa o anchetă la Secția de Psihiatrie cronici din Gura Văii a Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin, după ce un ONG a sesizat faptul că pacienții sunt ținuți în condiții improprii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele 50 de persoane internate în Secția de Psihiatrie din Gura Văii a Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin sunt lipsite de cele mai elementare condiții de viață și de tratament, susțin reprezentanții Centrului de Resurse Juridice (CRJ), care au fost de două ori în vizită la unitatea medicală, anunțând că au constatat că în saloane sunt paturi ruginite cu „saltele vechi, degradate și murdare”, chiuvetele din băi nu funcționează, iar întreaga locație este „izolată, dezolantă și insalubră”.

Reprezentanții ONG-ului au întocmit un raport de monitorizare cu privire la situația din Secția de Psihiatrie din Gura Văii și l-au transmis instituțiilor de stat pentru a lua măsuri, adăugând că cel puțin 30 de pacienți sunt foști orfani ai căminului din Vînjulețu.

„Condițiile de viață sunt primitive și degradante. Saloanele sunt pavate cu ciment sau cu ciment acoperit cu linoleum învechit, degradat, sunt dotate cu paturi metalice, dispun de ferestre degradate și prevăzute cu gratii metalice. Unele saloane au noptiere metalice, degradate, insalubre. Paturile ruginite au saltele vechi, degradate și murdare. (…) Pacienții nu dispun de haine personale, majoritatea poartă aceleași haine timp de o săptămână, nu folosesc pijamele (dorm în aceleași haine pe care le poartă peste zi, timp de o săptămână). Fiecare etaj dispune de un grup sanitar dotat astfel: 3 posturi w.c. turcești, degradate, ruginite, 3 locuri de spălare. Nu există nici o separare între locurile de spălare, acestea sunt demarcate de câte o bordură de aproximativ 30 cm înălțime. Țevile, gresia, robineții sunt degradate, ruginite, avariate. La unul dintre grupurile sanitare atârnă un furtun, fără pară de duș. Nu există chiuvetă funcțională”, arată reprezentanții CRJ.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mehedinți au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că vor face verificări în urma aspectelor sesizate.

„Am primit un raport de monitorizare, raport pe care îl vom comunica și conducerii Spitalului Județean, și Consiliului Județean. Bineînțeles, vom face și noi verificări, iar aspectele ce vor fi constatate vor fi transmise, de asemenea, către Consiliul Județean și conducerea Spitalului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Codruța Vochescu, responsabil Relații cu Presa în cadrul DSP Mehedinți.

Centrul de Resurse Juridice a transmis raportul și conducerii Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, în subordinea căruia se află secția de cronici din Gura Văii, Consiliului Județean și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mehedinți (DGASPC), solicitându-le „intervenția de urgență pentru asigurarea accesului la servicii adecvate în comunitate”.

Mai mult, reprezentanții ONG-ului au arătat că au mai sesizat aceste aspecte autorităților mehedințene și în anul 2009, „fără ca vreo decizie care să conducă la integrarea în comunitate a acestor persoane să fi fost adoptată de către autoritățile locale competente”.

Managerul Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin și președintele Consiliului Județean Mehedinți nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere referitor la aspectele sesizate

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Bănel Nicoliță, dator vândut la cămătari! A fugit din țară de frică: ce sumă a...
Ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Urmează neapărat acești pași și îl...
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Cât costă cea mai ieftină Dacia Duster cu transmisie automată pe Mobile.de. Nemții au înnebunit!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
AUDIO. Teorii halucinante ale unui călugăr: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte”
ȘOCANT! Plin de datorii, Bănel Nicoliță a fugit din țară, de teama cămătarilor
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Secretul ULUITOR al cartofilor prăjiți! Trebuie să faci UN SINGUR LUCRU înainte să-i pui în...
Soluțiile simple pentru a scăpa de cuiburile de viespi. Nu vei mai avea griji după
INTERVIU cu Viorel TELICEANU, Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
ANUNT BOMBA despre a treia doză de Pfizer! Ce efect are asupra tinerilor
Durere mare în FAMILIA lui Borcea. A AJUNS URGENT la SPITAL. Toată viața i-a fost...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii