Imagini revoltătoare: Paznic de supermarket surprins în timp ce căuta în gunoi după măști pentru a le refolosi

Publicat: 21/08/2020, 11:08
Actualizat: 21/08/2020, 11:10

Imagini revoltătoare! Un clujean a surprins paznicul unui supermarket din comuna Florești, județul Cluj, în timp ce scormonea în gunoi.

Întrebat fiind ce caută, omul a recunoscut că speră să găsească niște măști de protecție, aruncate de clienți, pe care să le refolosească, scrie stiridecluj.ro.

Paznicul a spus că spală măștile și apoi le folosește.

În cealaltă mână, acesta ar fi avut și TERMOMETRUL cu care „scanează” clienții la intrarea în magazin.

„Observ o persoană căutând în gunoi…”

„Astăzi trecând pe lângă Mega Imagede la intersecţia Florilor cu Cetăţii observ o persoană căutând în gunoi, apropiindu-mă mai bine îmi dau seama ce este paznicul supermarketului, cel ce ia temperatura la intrare… am oprit să văd ce cauta cu o mână în gunoi şi cu cealaltă pe termometrul ce-l foloseşte zi de zi pe fiecare om ce intra. Omul scotea mască cu mască din coş, le împăturea şi le îndesă în buzunar”, a relatat un cititor, care a și filmat incidentul.

Alexandru Rafila, avertisment despre măștile care vor fi purtate de copii la școală: Trebuie adaptate în funcție de fiecare elev

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre măștile pe care le vor purta elevii la școală.

Profesorul spune că ele trebuie adaptate după fiecare caz în parte, pentru a le face suportabile pentru cei mici.

„Am văzut proiectul de ordin. Copiii vor purta mască la școală. Separatoare, mască…

Știți care este problema? Măsurile pot să pară ideale. Întotdeauna când iei o măsură trebuie să te gândești și să evaluezi care este gradul de aplicabilitate. Măsurile sunt bune, dacă ele sunt aplicabil”, a declarat Rafila la Digi24.

„Alternative întotdeauna există… Sunt vizierele acelea, de exemplu, care cred că le-ar plăcea copiilor și ar putea fi folosite la un moment dat. Ar fi o chestiune atractivă pentru copii, așa cum personalizarea măștilor cred că ar fi foarte importantă. Pentru că un copil, știți cum este… O mască chirurgicală nu-i foarte rezistentă, că dacă tragi de două ori de ea se rupe. Și atunci dacă folosești măști textile, refolosibile, e foarte bine, dar trebuie să le personalizezi, să fie atrași de culorile sau de desenele măștii.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult