Imagini subacvatice cu pescadorul găsit pe fundul Mării Negre, la Gura Portiței

Publicat: 23/05/2021, 16:14

Au apărut primele imagini subacvatice cu pescadorul găsit ieri pe fundul Mării Negre. Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acționat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând și identificând epava ambarcațiunii Sea Shark 1, la o distanță de aproximativ 10km Est de grindul Chituc.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Gândul.ro, în cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și distrugere sau avarierea unei nave, iar în perioada următoare vor fi desfășurate activități pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului și recuperarea corpurilor neînsuflețite ale membrilor de echipaj.

Imagini subacvatice cu pescadorul găsit scufundat

Pescadorul dispărut în zona Gura Portiței a fost localizat ieri

Pescadorul dispărut în urmă cu o săptămână a fost găsit scufundat pe fundul Mării Negre. Doi marinari sunt în continuare dați dispăruți.

Pescadorul Skark 1 a fost găsit sâmbătă după amiază, scufundat la o adâncime de 21 de metri pe fundul Mării Negre, în apropiere de locul unde a fost semnalată dispariția acestuia, la Gura Portiței.

Trei marinari au murit duminica trecută

Trei marinari au murit duminică, iar trupurile acestora au fost recuperate de salvatori. Doi sunt încă dispăruți dar nu se știe dacă sunt cumva prinși în epava de pe fundul mării, spun surse din cadrul Poliției de Frontieră, citate de ȘtirilePROTV.

Pescadorul, care avea cinci oameni la bord, s-a scufundat duminica trecută în largul Marii Negre.

Ambarcațiunea încărca rapane în zona Gura Portiței, când, potrivit primelor informații, a luat apă atât de repede, încât comandantul nu a mai apucat să ceară ajutor. Trupurile a trei dintre marinari au fost găsite plutind.