Încă un incendiu devastator în Olt! O locuință și anexa gospodărească, mistuite de flăcări (VIDEO)

Încă un incendiu devastator în Olt! O locuință și anexa gospodărească, mistuite de flăcări (VIDEO)
Încă un incendiu devastator în Olt! O locuință și anexa gospodărească, mistuite de flăcări (VIDEO) / Sursa foto: captură video
Publicat: 07/12/2020, 15:48
Actualizat: 07/12/2020, 15:53

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică seara, la o locuință și o anexă gospodărească din comuna Poboru, unde pompierii Stației Scornicești au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

La locul indicat, au fost direcționate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție. În momentul sosirii echipajelor, locuința și anexa ardeau generalizat, cu flacără și degajări mari de fum, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Olt.

Incendiu uriaș în Olt! O locuință și anexa gospodărească, mistuite de flăcări

,,Proprietarul, în vârstă de 72 de ani, a fost găsit în afara locuinței, conștient, cu arsuri de gradul II și III la cap și membrele superioare. Pacientul a fost transportat la UPU Slatina’’

Pompierii au acționat aproximativ patru ore pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pe timpul misiunii fiind evacuate și șase butelii de aragaz.

În urma incendiului, au ars locuința și anexa gospodărească, cu suprafața totală de aproximativ 35 de metri pătrați.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost amplasarea materialelor combustibile în apropierea unei sobe pe gaz.

Incendiu puternic la sediul unei firme din Olt! 30 de pompieri au intervenit timp de cinci ore

Un incendiu puternic a izbucnit, luni dimineaţa, la o clădire cu funcţiune mixtă, de sediu de firmă şi de spaţii de locuit, din comuna Rotunda, Olt. Pentru stingerea flăcărilor, au intervenit peste 30 de pompieri timp de cinci ore, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Pentru stingerea incendiului au intervenit, progresiv, peste 30 de pompieri din Slatina şi Caracal cu cinci autospeciale de stingere, două autospeciale pentru intervenţie la înălţime şi un echipaj SMURD.

,,La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la acoperişul clădirii, cu flacără şi degajări mari de fum, cu posibilitate de propagare la întreaga construcţie. De asemenea, în apropierea clădirii se aflau două rezervoare de gaz petrolier lichefiat, fiind asigurat un dispozitiv pentru protecţia acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

,,Misiunea echipajelor de intervenţie a fost îngreunată de vântul puternic, dar şi de materialele combustibile aflate în podul clădirii, care au favorizat dezvoltarea rapidă a incendiului”, a mai precizat Alin Băsăşteanu.

Acoperişul clădirii a fost distrus, în urma incendiului, pe o suprafaţă de aproximativ 750 de metri pătraţi, fiind deteriorate şi diferite obiecte şi echipamente din imobil.

Potrivit sursei citate, incendiul ar fi izbucnit din cauza materialelor combustibile amplasate în apropierea coşului de fum.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase