Incidente violente la Paris, de Ziua Națională a Franței. Un protest al medicilor s-a transformat într-o bătaie generală cu forțele de ordine (VIDEO)

Incidente violente la Paris, de Ziua Națională a Franței. Un protest al medicilor s-a transformat într-o bătaie generală cu forțele de ordine (VIDEO)
Au fost proteste violente la Paris, pe 14 iulie, chiar de Ziua Națională a Franței
Publicat: 14/07/2020, 21:08
Actualizat: 17/07/2020, 16:22

Mii de oameni au protestat marți, 14 iulie, chiar de Ziua Națională a Franței, dar totul a degenerat în lupte violente cu poliția.

Manifestanții s-au adunat între Piața Republicii și Piața Bastiliei din capitala franceză, la un protest organizat la apelul sindicatelor Confederaţia Generală a Muncii (CGT), Solidari (Solidaires) şi Colectivul Inter-Spitale (Collectif Inter-Hospitaux) pentru a cere resurse suplimentare în spitalele publice, potrivit Digi 24.

Oamenii susțin că pandemia de coronavirus a scos în evidență slaba pregătire a sistemului de sănătate și acuză lipsa dotărilor și a personalului necesar pentru tratarea cazurilor urgente. Angajații sistemului medical au cerut și salarii mai mari, dar și condiții mai bune de muncă.

Însă, la un moment dat, odată și cu apariția celebrelor ”veste galbene”, protestatarii au devenit violenți și au aruncat cu totul felul de obiecte spre forțele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

Protestatarii nu au respectat măsurile de protecție împotriva coronavirusului

În general, participanții la protest nu au respectat vreo măsură de protecție împotriva coronavirusului. Mulți au renunțat la purtarea măștilor de protecție sau la respectarea distanței sociale, informează Antena 3.

Luna trecută, un alt protest al cadrelor medicale s-a transformat într-o bătaie generală pe străzile din Paris, care s-a soldat cu gaze lacrimogene, pietre aruncate către forțele de ordine și mașini distruse.

Astăzi, înaine de incidente, la Paris s-a desfășurat și o paradă, cu tema „O naţiune hotărâtă şi solidară”, dar evenimentul a avut o amploare redusă din cauza pandemiei.

Printre invitații din Place de la Concorde s-au aflat și medici, asistente medicale, pompieri și polițiști, care au fost aplaudați de cei prezenți, dar mai ales de către președintele francez Emmanuel Macron.

Klaus Iohannis, de Ziua Franţei: Cadrele medicale merită tot respectul nostru şi reprezintă un exemplu al solidarităţii româno-franceze şi europene

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la recepţia de Ziua Franţei, a spus, marți, că „În momentele cele mai grele ale pandemiei de COVID-19, numeroase cadre medicale aparţinând comunităţii româneşti din Franţa au acţionat, cu spirit de sacrificiu şi devotament, în prima linie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent, marţi, la recepţia de Ziua Franţei şi a vorbit despre punţile de legătură dintre România şi Franţa şi despre parteneriatele dintre cele două ţări.

În acest context, şeful statului a ţinut să spună că anul acesta, când omenirea de confruntă cu cea mai mare pandemie din ultima sută de ani, „este o punte cu atât mai solidă” între România şi Franţa.

Marcel Ciolacu, singurul fără mască la discursul lui Iohannis de la Ambasada Franței

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și liderul interimar al PSD, a fost singurul invitat la evenimentul de marcare a Zilei Franței care nu a purtat mască de protecție, astăzi, în timp ce se afla pe peluză, în timpul discursurilor oficialilor.

Marcel Ciolacu a urmărit discursul președintelui Klaus Iohannis, de la Ambasada Franței, cu masca de protecție în mână. Deși purtarea măștii nu este obligatorie în aer liber, toți ceilalți invitați aflați pe peluză, aveau masca pe față.

Participanții la eveniment au stat pe scane aflate la o distanță fizică în conformitate cu regulile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

De ce nu poartă Marcel Ciolacu mască de protecție

Nu este prima dată când Marcel Ciolacu nu poartă masca de protecție, chiar și într-un spațiu închis, unde purtarea măștii e obligatorie. În luna mai, liderul PSD spunea nu a purtat masca de protecție atunci când a luat cuvântul de la tribuna Parlamentului din cauza unei deviații de sept.

„Sub o formă de glumă am vrut să transmit faptul că am o suferință la nas. Am o deviație de sept, depistată în urma unui control medical efectuat cu ocazia leșinului”, a declarat atunci Marcel Ciolacu după ce a fost criticat de premierul Ludovic Orban pentru că nu a purtat masca de protecție.

Marcel Ciolacu a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău, în timpul unei conferințe de presă la sediul PSD, din 10 mai. Rezultatul la testul rapid pentru infecția cu noul coronavirus a fost negativ.

Într-o altă situație, tot în mai, Marcel Ciolacu a postat pe Facebook, o fotografie de grup cu mai mulți lideri social democrați, în care protagoniştii nu respectă distanţarea socială şi nici numărul maxim admis atunci de persoane.

FOTO: Digi 24 – Captură video

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic