ÎNGRIJORĂTOR. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași anunță: S-a schimbat profilul pacientului infectat cu noul coronavirus

ÎNGRIJORĂTOR. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași anunță: S-a schimbat profilul pacientului infectat cu noul coronavirus
PANDEMIE. Asimptomaticii nu scapă de internare. Medic: trebuie să mergem la ei să-i liniştim / Sursă Foto: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 19/05/2020, 08:40
Actualizat: 19/05/2020, 09:22

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, a făcut un anunț îngrijorător că s-a schimbat profilul pacientului infectat cu noul coronavirus, astfel că în prezent majoritataea pacienților ajung la spital cu forme medii ale bolii, și nu cu forme ușoare și asimptomatici, ca până acum.

Doctorul Carmen Dorobăț a anunțat că la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Iaşi există un număr mult mai mic de paturi libere de la o gardă la alta, faţă de cum era în urmă cu două-trei săptămâni. Dacă atunci existau 20-30 de locuri libere, în prezent sunt doar în jur de zece locuri libere, relatează BZI.

De asemenea, aceasta a explicat faptul că s-a modificat și profilul pacientului, în sensul că majoritatea ajung la spital cu simptome, având forme medii ale bolii.

Carmen Dorobăț, anunț îngrijorător: „Marea majoritate a pacienților au forme medii”

„Aş sublinia şi faptul că profilul pacientului este cumva modificat. Marea majoritate a pacienților au forme medii. Foarte puţini au forme asimptomatice sau uşoare. Acest lucru înseamnă că pacientul se prezintă de la început cu simptome. Acestea pot fi: febră, jenă respiratorie chiar de la internare, tuse, uneori scăderea poftei de mâncare (…). Ca urmare, fiecare dintre aceşti pacienţi trebuie foarte bine analizaţi, investigaţi şi să gândim o terapie pentru aceste simptome, pe lângă medicaţia care intră în protocolul stabilit de Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte infecţia cu SARS COV-”2, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

În plus, aceasta a tras și un semnal de alarmă în ceea ce prviește măsurile de prevenție care rămân foarte importante în lupta împotriva răspândirii coronavirusului: distanţarea fizică, spălarea pe mâini cu apă şi săpun de câte ori este cazul şi de fiecare dată când intrăm în casă şi purtarea măştii, care este obligtorie în spaţiile închise.

„Nu cunoaștem foarte bine acest virus”

„Deşi a venit sezonul cald, ne bucurăm de culorile florilor, ale grădinilor, nu putem spune care va fi evoluţia acestei infecţii. Deşi, dacă ne gândim la alte virusuri, cum ar fi cele gripale, la virusul sincitial respirator, am putea să credem într-o scădere a acestei dinamici gripale. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre coronavirus pentru că aici nu călcăm deocamdată pe un teren foarte sigur. Nu cunoaștem foarte bine acest virus. (…)

Chiar dacă a venit sezonul cald, să nu avem rezerve în ceea ce priveşte purtarea măştii, care poate crea o senzaţie de disconfort. Este acel prim obstacol care, odată aşezat, împiedică particulele infectante să pătrundă în căile noastre respiratorii. Deşi ne aflăm într-o fază mai relaxată, să încercăm să ne aducem aminte ce înseamnă posibilă prevenţie a unei asemenea infecţii, pentru binele nostru, pentru cel al familiei şi pentru mersul normal socio-economic pe care noi toţi ni-l dorim”, a avertizat medicul.

La momentul transmiterii acestei știri, în județul Iași au fost confirmate 367 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce în plan național au fost diagnosticate pozitiv 17.036 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”