Învățătoarea Dana Blându a fost dată afară de Consiliul de Administrație. Ministrul Pricopie: Va fi demarată o nouă anchetă pe un caz similar la o altă școală din București

Redactor:
Andreea Ofițeru
Redactor:
Mihaela Stoica
Învățătoarea Dana Blându a fost dată afară de Consiliul de Administrație. Ministrul Pricopie: Va fi demarată o nouă anchetă pe un caz similar la o altă școală din București
Avocatul Danei Blându, învățătoarea de la Școala nr. 10 Maria Rosetti din Capitală nemulțumită de cadourile de Crăciun, a declarat joi seara că aceasta nu-și va demisia pentru că nu are motive și „nu este vinovată și nu se simte vinovată".

Consiliul de Administrație de la Școala Nr. 10 „Maria Rosetti” a demis-o vineri pe învățătoarea Dana Blându, cercetată penal pentru că le-a cerut părinților bani de cadouri pentru personalul didactic și auxiliar.

UPDATE 14:10 Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că o doua anchetă pe un caz similar va fi demarată la o școală din București, după o plângere depusă la Inspectorat. Totodată, el a salutat inițiativa mamei care a demascat-o pe Dana Blându, afirmând că „este un exemplu de urmat”.

UPDATE 13:40 Surse din cadrul Ministerului Educației au confirmat pentru gândul că decizia luată astăzi de Consiliul de Administrație înseamnă că Dana Blându a fost dată afară din învățământul de stat. Ea poate reveni, însă, în sistem prin participarea la concursul de Titularizare.

UPDATE 12:47 Camelia Fercu, directorul de la Școala Nr. 10 „Maria Rosetti” a declarat că contractul Danei Blându a fost desfăcut disciplinar și Parchetul a fost sesizat în acest caz.

„Având în vedere evenimentele petrecute în unitatea noastră, Școala Gimnazială «Maria Rosetti», referitoare la activitatea doamnei profesor Blându Florina Dana, Consiliul de Administrație întrunit în 10.01.2014 a hotărât desfacerea contractului de muncă pentru doamna învățătoare Blându Florina Dana, în conformitate cu articolul 280, alineatul 2, litera f din Legea educației naționale, Legea 1/2011, și desfacerea disciplinară a contractului de muncă al doamnei Florina Dana Blându, sesizarea Parchetului pe aspectele penale ale cazului și întocmirea unui plan de măsuri la nivelul școlii pentru combaterea unor astfel de fenomene pe viitor”, a declarat Camelia Maria Fercu, directoarea școlii.

Potrivit articolului 280 din Legea educației, personalul didactic din învățământul preuniversitar răspunde disciplinar pentru „încălcarea cu vinovăție a îndatoririlor ce îi revin potrivit contractului individual de muncă, precum și pentru încălcarea normelor de comportare care dăuneaza interesului învățământului și prestigiului unității/instituției, conform legii”. Articolul 280, alineatul 2, litera f prevede că, în raport de gravitatea abaterilor, personalul didactic poate fi sancționat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

UPDATE 12.40 Mihai Brancu, consilier în cadrul Primăriei Sector 2 și membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii, a declarat pentru gândul că începând de astăzi a încetat contractul de muncă al învățătoarei.

UPDATE 12.18 Învățătoarea Dana Blându a fost demisă de către Consiliul de Administrație, au declarat surse oficiale pentru gândul.

UPDATE 12.11 Cinci părinți au semnat o nouă cerere prin carde cereau demisia învățătoarei.

UPDATE 11:00 La ședința Consiliului de Administrație a venit și Gabriel Ispas, secretar general din cadrul Ministerului Educației care se ocupă și de anticorupție, dar și avocatul învățătoarei, Bogdan Răducanu.

Bogdan Răducanu, avocatul Danei Blându, învățătoarea de la Școala nr. 10 Maria Rosetti din Capitală nemulțumită de cadourile de Crăciun, a declarat joi seara că aceasta nu-și va demisia pentru că nu are motive și „nu este vinovată și nu se simte vinovată”. Avocatul a făcut declarațiile alături de învățătoare, după ce au ieșit de la audierile de la comisia de anchetă de la școală, unde dascălul a fost audiat.

Bogdan Răducanu a declarat că înregistrarea făcută publică de către o mămică de la clasa ei este discutabilă. „Este discutabilă acea înregistrare.  Nu am ascultat acele înregistrări și nu am avut posibilitatea să le vizionăm”, a spus avocatul, menționând că ar fi vrut să le vadă astfel încât să tragă niște concluzii din ele.

„Referitor la acele cadouri, nu vă putem spune prea multe lucruri. Au fost cerute de către părinți, care din proprie inițiativă au strâns sumele de bani necesare. Un buget derizoriu, totuși, de câțiva zeci de lei, câteva sute de lei, 200 de lei dacă nu mă înșel, care totuși s-au împărțit la un număr destul de mare de personal. Vorbim și de personalul de pază și de cel admnistrativ. Vreo 20 de persoane. Asta însemnând o ciocolată, o felicitare”, a declarat avocatul.

Bogdan Răducanu a mai spus că Școala Nr 10 este o școală de excelență, dar că niciodată învățătoarea nu a clasificat unitatea de învățământ ca fiind de „fițe”.

Avocatul a spus că învățătoarea nu are de ce să își dea demisia, dar că nu știe ce intenții are clienta sa în viitor. Răducanu a mai spus că  părinții au cerut mutarea învățătoarei la o altă clasă sau la altă școală, potrivit documentelor de la comisia de anchetă.

Nu este vinovată și nu se simte vinovată. Nu are de ce să-și dea demisia”, a declarat avocatul, care a mai adăugat  că învățătoarea a fost afectată de evenimentele din ultimele zile și nu își poate administra viața.

„Doamna învătatoare are o stare emoțională deosebită în acest moment. Este extrem de bulversată. Aceste evenimente i-au afectat starea de sănătate. Aceste evenimente nu o lasă să-și administreze viața.  Nu își poate administra viața și familia,  așa cum s-ar cuveni, așa cum are dreptul fiecare să facă”, a spus avocatul.

 Joi, a apărut o a doua înregistrare în care Dana Blându vorbește cu  un alt părinte și spune că nu știe dacă părinții sunt „săraci sau nesimțiti” pentru că vor să ofere doar o cafea și o ciocolată.

Tot joi, Consiliul de Administrație de la Inspectoratul Școlar București a decis să nu mai prelungească mandatul directoarei de la  Școala Nr. 10 „Maria Rosetti” din cauza unor deficiențe de management școlar și a unor deficiențe legate de comunicarea cu părinții.

 

 

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Judecătorii îi dau DREPTATE lui Liviu Dragnea! Sentinţa e CLARĂ
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Avertismentul medicului Alexandru Rafila după relaxarea restricțiilor: „Există două categorii de efecte nedorite”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide