Învățătoarea Dana Blându a fost dată afară de Consiliul de Administrație. Ministrul Pricopie: Va fi demarată o nouă anchetă pe un caz similar la o altă școală din București

Redactor:
Andreea Ofițeru
Redactor:
Mihaela Stoica
Învățătoarea Dana Blându a fost dată afară de Consiliul de Administrație. Ministrul Pricopie: Va fi demarată o nouă anchetă pe un caz similar la o altă școală din București
Avocatul Danei Blându, învățătoarea de la Școala nr. 10 Maria Rosetti din Capitală nemulțumită de cadourile de Crăciun, a declarat joi seara că aceasta nu-și va demisia pentru că nu are motive și „nu este vinovată și nu se simte vinovată".

Consiliul de Administrație de la Școala Nr. 10 „Maria Rosetti” a demis-o vineri pe învățătoarea Dana Blându, cercetată penal pentru că le-a cerut părinților bani de cadouri pentru personalul didactic și auxiliar.

UPDATE 14:10 Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că o doua anchetă pe un caz similar va fi demarată la o școală din București, după o plângere depusă la Inspectorat. Totodată, el a salutat inițiativa mamei care a demascat-o pe Dana Blându, afirmând că „este un exemplu de urmat”.

UPDATE 13:40 Surse din cadrul Ministerului Educației au confirmat pentru gândul că decizia luată astăzi de Consiliul de Administrație înseamnă că Dana Blându a fost dată afară din învățământul de stat. Ea poate reveni, însă, în sistem prin participarea la concursul de Titularizare.

UPDATE 12:47 Camelia Fercu, directorul de la Școala Nr. 10 „Maria Rosetti” a declarat că contractul Danei Blându a fost desfăcut disciplinar și Parchetul a fost sesizat în acest caz.

„Având în vedere evenimentele petrecute în unitatea noastră, Școala Gimnazială «Maria Rosetti», referitoare la activitatea doamnei profesor Blându Florina Dana, Consiliul de Administrație întrunit în 10.01.2014 a hotărât desfacerea contractului de muncă pentru doamna învățătoare Blându Florina Dana, în conformitate cu articolul 280, alineatul 2, litera f din Legea educației naționale, Legea 1/2011, și desfacerea disciplinară a contractului de muncă al doamnei Florina Dana Blându, sesizarea Parchetului pe aspectele penale ale cazului și întocmirea unui plan de măsuri la nivelul școlii pentru combaterea unor astfel de fenomene pe viitor”, a declarat Camelia Maria Fercu, directoarea școlii.

Potrivit articolului 280 din Legea educației, personalul didactic din învățământul preuniversitar răspunde disciplinar pentru „încălcarea cu vinovăție a îndatoririlor ce îi revin potrivit contractului individual de muncă, precum și pentru încălcarea normelor de comportare care dăuneaza interesului învățământului și prestigiului unității/instituției, conform legii”. Articolul 280, alineatul 2, litera f prevede că, în raport de gravitatea abaterilor, personalul didactic poate fi sancționat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

UPDATE 12.40 Mihai Brancu, consilier în cadrul Primăriei Sector 2 și membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii, a declarat pentru gândul că începând de astăzi a încetat contractul de muncă al învățătoarei.

UPDATE 12.18 Învățătoarea Dana Blându a fost demisă de către Consiliul de Administrație, au declarat surse oficiale pentru gândul.

UPDATE 12.11 Cinci părinți au semnat o nouă cerere prin carde cereau demisia învățătoarei.

UPDATE 11:00 La ședința Consiliului de Administrație a venit și Gabriel Ispas, secretar general din cadrul Ministerului Educației care se ocupă și de anticorupție, dar și avocatul învățătoarei, Bogdan Răducanu.

Bogdan Răducanu, avocatul Danei Blându, învățătoarea de la Școala nr. 10 Maria Rosetti din Capitală nemulțumită de cadourile de Crăciun, a declarat joi seara că aceasta nu-și va demisia pentru că nu are motive și „nu este vinovată și nu se simte vinovată”. Avocatul a făcut declarațiile alături de învățătoare, după ce au ieșit de la audierile de la comisia de anchetă de la școală, unde dascălul a fost audiat.

Bogdan Răducanu a declarat că înregistrarea făcută publică de către o mămică de la clasa ei este discutabilă. „Este discutabilă acea înregistrare.  Nu am ascultat acele înregistrări și nu am avut posibilitatea să le vizionăm”, a spus avocatul, menționând că ar fi vrut să le vadă astfel încât să tragă niște concluzii din ele.

„Referitor la acele cadouri, nu vă putem spune prea multe lucruri. Au fost cerute de către părinți, care din proprie inițiativă au strâns sumele de bani necesare. Un buget derizoriu, totuși, de câțiva zeci de lei, câteva sute de lei, 200 de lei dacă nu mă înșel, care totuși s-au împărțit la un număr destul de mare de personal. Vorbim și de personalul de pază și de cel admnistrativ. Vreo 20 de persoane. Asta însemnând o ciocolată, o felicitare”, a declarat avocatul.

Bogdan Răducanu a mai spus că Școala Nr 10 este o școală de excelență, dar că niciodată învățătoarea nu a clasificat unitatea de învățământ ca fiind de „fițe”.

Avocatul a spus că învățătoarea nu are de ce să își dea demisia, dar că nu știe ce intenții are clienta sa în viitor. Răducanu a mai spus că  părinții au cerut mutarea învățătoarei la o altă clasă sau la altă școală, potrivit documentelor de la comisia de anchetă.

Nu este vinovată și nu se simte vinovată. Nu are de ce să-și dea demisia”, a declarat avocatul, care a mai adăugat  că învățătoarea a fost afectată de evenimentele din ultimele zile și nu își poate administra viața.

„Doamna învătatoare are o stare emoțională deosebită în acest moment. Este extrem de bulversată. Aceste evenimente i-au afectat starea de sănătate. Aceste evenimente nu o lasă să-și administreze viața.  Nu își poate administra viața și familia,  așa cum s-ar cuveni, așa cum are dreptul fiecare să facă”, a spus avocatul.

 Joi, a apărut o a doua înregistrare în care Dana Blându vorbește cu  un alt părinte și spune că nu știe dacă părinții sunt „săraci sau nesimțiti” pentru că vor să ofere doar o cafea și o ciocolată.

Tot joi, Consiliul de Administrație de la Inspectoratul Școlar București a decis să nu mai prelungească mandatul directoarei de la  Școala Nr. 10 „Maria Rosetti” din cauza unor deficiențe de management școlar și a unor deficiențe legate de comunicarea cu părinții.

 

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Pericolul global care îi paște și pe români. Ce superbacterii au apărut după covid-19
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×