ÎPS Teodosie îi manipulează pe oameni să încalce regulile în Postul Paștelui: „Am cerut voie autorităților” / Reacția prefectului de Constanța – VIDEO

ÎPS Teodosie îi manipulează pe oameni să încalce regulile în Postul Paștelui: „Am cerut voie autorităților” / Reacția prefectului de Constanța - VIDEO
Sursă FOTO: captură YouTube
Publicat: 23/03/2021, 16:39
Actualizat: 23/03/2021, 16:42

ÎPS Teodosie îi manipulează pe oameni la slujbele din Postul Paștelui. Acesta susține că a cerut voie autorităților locale, însă prefectul județului Constanța îl contrazice.

Arhiepiscopul Tomisului i-a îndemnat pe credincioși să vină la biserică în Postul Paștelui. Mai mult, i-a chemat chiar și la slujbele de noapte.

ÎPS Teodosie îi manipulează pe oameni: „Am cerut autorităţilor…”

„Am cerut autorităţilor ca noaptea să puteţi veni la biserică, şi joia şi sâmbătă dimineaţa, la 4.30. Vom cere voie şi pentru Denii şi pentru Înviere“, a anunţat arhiepiscopul Tomisului.

După cum se poate observa, acesta a dat de înțeles că a cerut aprobarea autorităților locale.

De cealaltă parte, prefectul Constanței, Silviu Coșa, a transmis că lui ÎPS Teodosie i s-a adus la cunoștință că există un cadru legal și atât.

Prefectul Constanței: „I s-a comunicat că există un cadru legal”

„Lui ÎPS Teodosie i s-a comunicat că există un cadru legal, aplicabil pe întreg teritoriul naţional. Sunt convins că, după un an de pandemie, constănţenii au înţelepciunea necesară să facă tot posibilul să se ţină departe de virus şi, implicit, departe de suferinţă. Aş completa, spunând că e şi o obligaţie morală pe care au, faţă de cei dragi, dar şi faţă de ei înşişi. Este alegerea fiecăruia cum îşi va petrece sărbătorile”,a declarat prefectul.

De asemenea, acesta i-a îndemnat pe constănțeni să fie responsabili mai ales acum, în apropierea Sărbătorilor Pascale.

De-a lungul timpului, ÎPS Teodosie a mai încălcat regulile impuse în timpul pandemiei. Una dintre cele mai recente sfidări ale autorităților au avut loc de Bobotează.  Enoriașii prezenți nu au respectat distanța de minimum 2 metri unul față de celălalt, așa cum se impune printr-un ordin valabil pe timpul stării de alertă. Nici preoții nu au oferit un bun exemplu – nu au purtat mască în timp ce au oficiat slujba, deși erau obligați să facă acest lucru.

În comparație, persoanele prezente la slujba oficială de la Catedrala Patriarhale din București au respectat normele sanitare, inclusiv preoții care au oficiat slujba în spațiu deschis și purtând măști de protecție.