ÎPS Teodosie, „lanț” de sfidări la adresa statului: A ținut slujba de Bobotează în interior, fără distanțare și măști – VIDEO

ÎPS Teodosie, „lanț” de sfidări la adresa statului: A ținut slujba de Bobotează în interior, fără distanțare și măști – VIDEO
ÎPS Teodosie, „lanț” de sfidări la adresa statului: A ținut slujba de Bobotează în interior, fără distanțare și măști / Sursă FOTO: captură Radio Dobrogea (Facebook)

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, sfidează statul român în continuare – a organizat miercuri, 6 ianauarie, o slujbă de Bobotează la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.

În imaginile transmise de Radio Dobrogea se poate observa cum enoriașii prezenți nu au respectat distanța de minimum 2 metri unul față de celălalt, așa cum se impune printr-un ordin valabil pe timpul stării de alertă.

De asemenea, nici preoții nu au oferit un bun exemplu – nu au purtat mască în timp ce au oficiat slujba, deși erau obligați să facă acest lucru.

ÎPS Teodosie, din nou împotriva regulilor

În comparație, persoanele prezente la slujba oficială de la Catedrala Patriarhale din București au respectat normele sanitare, inclusiv preoții care au oficiat slujba în spațiu deschis și purtând măști de protecție.

ÎPS Teodosie nu este la prima sfidare a regulilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus în România – Arhiepiscopul Tomisului a oficiat și pe 5 ianuarie o altă slujbă de sfințire a agheasmei la care au participat zeci de credincioși fără respectarea distanței.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a împiedicat și a căzut, marți, în timpul slujbei de sfințire a apei pentru Bobotează. Incidentul a avut loc la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Preotul nu a respectat măsurile recomandate de autorități şi a făcut slujba de sfinţire a apei în prezenţa a sute de cetățeni, pe care i-a avut alături şi fără să poarte mască de protecţie.

Chiar în timpul slujbei, ÎPS Teodosie s-a împiedicat de treptele din faţa catedralei şi a căzut. Acesta a fost ajutat de enoriaşi să se ridice şi să îşi continue drumul spre butoaiele pline cu apă.

Pe 5 ianuarie, Teodosie a afirmat că aşteaptă la slujbă aproximativ 10.000 de oameni, spunând că „dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală”.

De asemenea, nici de Anul Nou acesta nu a oferit un exemplu bun credincioșilor. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a încălcat restricțiile și a organizat slujba de Te Deum în Catedrala Arhiepiscopală după ora 23.00, alături de zeci de credincioși înghesuiți. „Sigur, cine să ne oprească”, a spus acesta.

Arhiepiscopul Tomisului le-a mulțumit autorităților care l-au făcut „să intuiască” că se pot ruga credincioșii și la miezul nopții.

Organizând slujba după ora 23.00, ÎPS a încălcat restricțiile impuse de carantina instituită în Constanța, faptul că după ora 23 există și interdicție de circulație, precum și recomandările Patriarhiei, informează știrileprotv.ro.

La Te Deum în Catedrală, zeci de credincioși au purtat mască, dar nu au respectat și distanțarea fizică.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
ULTIMA ORĂ. Cât de bogat e Gigi Becali! Femeia apropiată de miliardar spune ce avere...
Lovitură GROAZNICĂ pentru România! Nu mai avem nicio șansă, Europa convinsă de asta! Anunțul care...
Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea,...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Rareș Bogdan, atac la Orban: „I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele, lupul...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Umilință totală pentru Ludovic Orban, din partea lui Rareș Bogdan: 'I s-a umflat capul și...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Masca va fi olbigatorie până în 2023. Anunțul oficial
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide